Les farmàcies seran punt d'informació i registre de donants de medul·la òssia

Es tracta d'una iniciativa pionera en el sector emmarcada en el conveni signat aquest dilluns per Fedefarma i la Fundació Josep Carreras


Les farmàcies tindran, a partir d’ara, un paper protagonista en el camp de la donació de medul·la òssia. Fedefarma i la Fundació Josep Carreras, amb el suport de l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) han signat un conveni pioner pel qual aquelles farmàcies de Catalunya que vulguin podran acreditar-se per ser punts d'informació i divulgació sobre la donació de medul·la òssia i punts de recollida de mostres per a la incorporació de nous donants al Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO).

Per aconseguir aquesta acreditació, Fedefarma i la Fundació Josep Carreras faciliten formació a aquelles farmàcies que vulguin adherir-se a la iniciativa. Un cop acreditades, les farmàcies rebran un distintiu i material de comunicació per incidir en la seva tasca de divulgació, així com lots de recollida de mostres (turundes).

Al seu torn, la farmàcia acreditada podrà recollir les mostres de totes les persones que compleixin els requisits i es vulguin inscriure al Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO).

En termes generals, es pot inscriure com a donant de medul·la òssia qualsevol persona sana, des dels 18 fins als 40 anys, sempre que no pateixi cap malaltia susceptible de ser transmesa al receptor i que tampoc pateixi cap malaltia que pugui posar en perill la seva vida pel fet de la donació.

Durant la signatura del conveni, el president de Fedefarma, Vicenç J. Calduch, ha assenyalat “la satisfacció de la cooperativa per tornar a impulsar un projecte que amplia l'abast sanitari de la farmàcia en benefici del ciutadà”.

Així mateix, el president ha posat en valor “aquesta iniciativa innovadora que materialitza tant la nostra voluntat de fer créixer la farmàcia, com també el nostre compromís a ser partícips actius en l'increment de la salut i el benestar general”.

Finalment, Calduch ha destacat “la importància d'aquesta nova col·laboració amb una entitat referent en la lluita contra la leucèmia, que segur farà incrementar la conscienciació sobre aquesta malaltia i el nombre de donants”.

Per la seva banda, el gerent de la Fundació Josep Carreras, Antoni Garcia Prat, ha mostrat també la seva satisfacció per la signatura d'aquest acord: “Amb la signatura d'aquest conveni busquem apropar a la ciutadania la informació sobre la donació de medul·la òssia, així com facilitar el procés per inscriure’s al Registre”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article