Solitud i aïllament social, un dels principals reptes que afronten les persones grans

A Catalunya hi ha 1.437.652 persones grans i el 22% viuen soles


A Catalunya hi ha 1.437.652 persones grans i el 22%, la majoria dones, viuen soles. Així, un dels reptes que afronten aquestes persones són la solitud i l'aïllament social. Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans, diverses organitzacions, com la Creu Roja es compromet a “contribuir a trencar l'aïllament i la solitud de les persones en situació de vulnerabilitat”.

Viure sol no és sinònim sentir-se sol però sí que és un factor que incideix en què la persona pateixi soledat i l'aïllament social. “Aquests són dos termes associats normalment al col·lectiu de persones grans ja que, malgrat no ser l'únic grup social que ho pateix, si que és durant aquesta edat quan apareixien la majoria de pèrdues”,  assegura l’organització.

Així, la manca d’adaptació a aquestes pèrdues pot tenir conseqüències molt negatives en la seva salut i qualitat de vida de les persones. Per aquest motiu, durant l’any 2018 l’entitat ha atès un total de 3.960 persones grans amb aquesta problemàtica a tot Catalunya.

La tasca de la Creu Roja per reduir els efectes de la soledat no volguda té com a objectiu que la persona pugui incrementar i consolidar la seva xarxa social, com la malla social de suport emocional, personal i preventiu.

“Per tal de fer-ho possible hem comptat amb més de 968 persones voluntàries que han realitzar un total de 38.238 intervencions a través d’activitats grupals de caràcter setmanal i/o accions individuals com, per exemple, els acompanyaments”, asseguren a l’organització.

Precisament, l'impacte de la solitud i el seu tremend cost humà i econòmic preocupen especialment la Creu Roja. Per això, un dels compromisos que ha adoptat l'organització en la seva última Assemblea General fa referència a “contribuir a trencar l'aïllament i la solitud de les persones en situació de vulnerabilitat”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article