Un grup d'institucions sol·licita a l'ONU crear el Dia Mundial de l'Accessibilitat Universal

L’aliança està formada pel FC Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació 'la Caixa' i Mapp4all Universal Accessibility


L’Aliança pel Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal, formada pel FC Barcelona, la Fundació FC Barcelona, la Fundació Bancària “la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona i Mapp4all Universal Accessibility, ha sol·licitat a les Nacions Unides que declari el 30 de setembre com a Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal.

Els representants de l’Aliança han formalitzat aquest dilluns la petició de sol·licitud en un acte en el qual han lliurat la carta adreçada a Nacions Unides a l’exalcalde de Barcelona Joan Clos, encarregat de fer arribar la petició.

Segons els integrants de l’Aliança, l’objectiu d’aquesta sol·licitud és la de poder dedicar cada 30 de setembre una jornada a promoure i divulgar l’accessibilitat universal arreu del món, amb l’organització de diferents accions destinades a sensibilitzar tothom sobre aquesta qüestió.

A la carta que serà presentada a les Nacions Unides, s’hi exposa la voluntat que el Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal sigui una jornada de conscienciació per “aconseguir un món més inclusiu i lliure de limitacions, on totes les persones puguin accedir a tot tipus de serveis, instal·lacions, recintes o establiments, sigui quina sigui la seva necessitat”, segons assenyalen els impulsors d’aquesta iniciativa.

A l’acte s’ha presentat també un vídeo elaborat pel FC Barcelona per donar suport a aquesta petició, en el qual han col·laborat els jugadors del primer equip Carles Aleñá, Clément Lenglet i Nélson Semedo. Al marge de la presència dels futbolistes blaugrana, a les imatges també apareix un jugador de bàsquet amb cadira de rodes, dos participants de la Cursa Barça 2K i un aficionat del Camp Nou amb problemes de visió.

Així mateix, l’acte va comptar amb  la participació d’Albert Llovera, pilot de ral·lis sense mobilitat a les cames des que va patir als 17 anys un greu accident en una competició d’esquí, qui va exposar la seva experiència i la seva força de voluntat per tirar endavant, tant en la vida con en el camp esportiu, on ha anat superant barreres fins a poder participar en diferents campionats automobilístics, tant de velocitat com de ral·lis, així com en el Dakar, en què tornarà a ser present en la propera edició del 2020.

Mateixos drets i oportunitats

La Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat consagra l'accessibilitat com un dels seus principis generals i té per objectiu vetllar perquè tothom tingui els mateixos drets i oportunitats. En aquest sentit, la Convenció destaca la importància de l'accessibilitat a l'entorn físic, social, econòmic i cultural, perquè les persones amb discapacitat puguin gaudir plenament de tots els drets humans i les llibertats fonamentals.

El vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner, va apuntar que amb aquesta iniciativa, el Barça vol ser referent a l’hora de fer un món més accessible, “que vol dir un món millor i més just per a tothom”.

Per altra banda, Marga Marí-Klose, regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona va manifestar que encara que la ciutat ha estat capdavantera pel que fa a l’accessibilitat física, “vol anar més enllà per arribar a l’accessibilitat universal” per garantir el ple dret d’autonomia per tothom.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article