S'identifica la depressió en els malalts de Parkinson com a factor de risc per l'aparició d'addiccions de conducta

Investigadors de l'Hospital de Sant Pau demostren que la malaltia precedeix fins a cinc anys l'aparició de trastorns com la ludopatia


Investigadors de l'hospital de Sant Pau han publicat a ‘Annals of Neurology’ un estudi que demostra que la depressió en els pacients amb Parkinson és un factor de risc en l'aparició d'addiccions conductuals com pot ser la ludopatia, la hipersexualitat i les compres compulsives.

Són trastorns que, segons els experts, poden ser “devastadors” per als pacients i les seves famílies, i per això, els investigadors estan treballant per identificar als pacients amb risc de patir aquestes addicions i realitzar tractaments personalitzats que permeten reduir-lo. Es calcula que el 40% dels pacients amb malaltia de Parkinson poden desenvolupar depressió en algun moment de la seva vida.

Estudis anteriors apuntaven que els símptomes de depressió eren més freqüents en els pacients amb addiccions conductuals que en aquells que no les tenien, però es desconeixia si la depressió era a conseqüència de patir les addiccions o si podia ser un precursor de les addicions.

El treball, liderat per Jaime Kulisevsky, cap del grup de malaltia de Parkinson i trastorns del Moviment de l'IIB Sant Pau i cap de la unitat de trastorns del moviment del Servei de Neurologia de l'Hospital de Sant Pau, va demostrar que la depressió precedeix fins a cinc anys l'aparició d'aquestes addicions i que el risc no depèn d'altres factors, com l'edat o els principals gens associats a la malaltia.

Els investigadors destaquen que la presència de depressió és un factor de risc molt fàcilment identificable en una visita convencional i per tant, es pot personalitzar el tractament per obtenir la màxima qualitat de vida de cada pacient.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article