El Homrani admet “dificultats” per obrir allotjaments de joves migrants sols per “la por incentivada per la ultradreta”

El conseller d'Afers Socials i Famílies confia que el centenar de dinamitzadors que s'integraran al sistema ajudaran a revertir la situació


El conseller d'Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha reconegut aquest dimecres que la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) es troba cada vegada amb “més dificultats” a l'hora d'intentar obrir nous centres d'acollida de joves migrants sols.

El conseller ha explicat que s'estan intentant tancar els centres més grans perquè el treball d'inclusió és “molt més complex” però els limita els “problemes” en la recerca dels espais per poder-los ubicar més petits. El conseller ha admès que aquesta situació també es comença a donar en centres per a refugiats i ho atribueix al desconeixement i a “la por incentivada per col·lectius d'ultradreta”. Confia però, que la incorporació d'un centenar de dinamitzadors, ajudi a revertir la situació.

El conseller ha explicat davant la comissió d'Afers Socials i Famílies que el Departament subvencionarà la contractació per part dels ajuntaments d'un centenar de dinamitzadors, una nova figura que ha de fer d'enllaç “comunitari” entre els centres i pisos, els ajuntaments, les entitats gestores i els recursos de la Generalitat. Per això, El Homrani ho ha qualificat d’una figura semblant a una “ròtula”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article