Mig centenar de jubilats es concentren davant del Parlament per reclamar unes “pensions dignes”

Els concentrats exigeixen als partits polítics un sistema efectiu per revaloritzar les pensions amb l'IPC


Mig centenar de jubilats s'han concentrat aquest dimecres davant del Parlament per reclamar unes “pensions dignes”.

La manifestació ha estat organitzada pels sindicats Comissions Obreres (CCOO), Unió General de Treballadors (UGT) i la Plataforma Unitària de la Gent Gran l'endemà del Dia Internacional de les Persones Grans. Els concentrats han cridat consignes com 'Volem pensions dignes' o 'No més retallades' i han mostrat una pancarta amb el lema 'En contra de les retallades, justícia social’. En una atenció als mitjans el secretari general de la federació de pensionistes i jubilats de CCOO, Miquel Lluch, ha assegurat que la protesta vol exigir als partits polítics que es comprometin a generar un sistema efectiu per revaloritzar les pensions amb l'Índex de Preus de Consum (IPC) automàticament.

Alhora, els manifestants han reclamat un “sistema sostenible” de pensions que passi per l'increment dels ingressos de la Seguretat Social, ha dit Lluc, qui també ha assegurat que els pensionistes necessiten que s'augmenti la prestació sanitària dedicada a la gent gran i la dotació econòmica de la Llei de la Dependència, tant per part de l'administració estatal com autonòmica.

Després de concentrar-se a les portes de l'edifici, un grup de concentrats ha entrat per fer entrega del manifest de la protesta al president del Parlament, Roger Torrent, i a tots els grups parlamentaris. Els pensionistes van entregar el mateix document aquest dimarts al president de la Generalitat, Quim Torra, i a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article