Impulsen els primers grups en la sanitat pública per acompanyar les mares a deixar de donar el pit

Els espais de trobada sorgeixen per compartir dubtes d'un procés tan natural com el deslletament però que no està exempt de contradiccions i neguits


“En el meu cas, la lactància va ser molt còmoda i en gaudia molt. Però un dia la vaig portar a la guarderia i no em va demanar el pit i vaig pensar que aquell era el moment perfecte [per al deslletament]. És un dol que s'aproxima i no saps quan arribarà”.

Així recorda l'Elena com va deixar de donar el pit a la seva filla, Mia, quan estava a punt de fer dos anys. Aquest procés absolutament tan natural i compartit per totes les mares i famílies no està lliure de dubtes, neguits, contradiccions i, fins i tot, de culpa. Davant d'aquesta realitat, l'Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en marxa dos grups innovadors de suport al deslletament respectuós, els primers que s'han creat a Catalunya en la sanitat pública, i que s'ofereixen als CAP Manso i Numància, de Barcelona.

“Es parla molt més de començar la lactància i mantenir-la, però no tant de què ens passa a les dones quan volem fer un 'destete' dirigit per nosaltres, quan l'infant no està en aquest punt però nosaltres sí”, explica Sònia Garcia, llevadora i impulsora d'aquests grups.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Maria Barcelona
1.

Gracies per la iniciativa. El deslletament es un moment dificil, com dieu, i poder no es cuida el que caldria.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article