Els moviments socials es conjuren al II Festival de Marees per mobilitzar-se plegats

Entre altres, han participat a la jornada l'APE, la FaPaC, la Marea Pensionista, la Marea Blanca o el Sindicat de Llogaters


Els moviments socials s’han conjurat aquest dissabte al II Festival de Marees per coordinar una assemblea i mobilitzar-se plegats. Les entitats participants han debatut 12 eixos temàtics i s’han compromès a organitzar-se per estendre les campanyes i iniciatives en defensa dels drets socials, laborals i ecològics. Entre altres, hi han participat l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnat (FaPaC), la Marea Pensionista, la Marea Blanca, la PAH Barcelona, el Sindicat de Llogaters, la ILP d’Universitats o els promotors de la ILP per la Renda Garantida.

En concret, els moviments socials reclamen al conjunt de “les organitzacions sindicals” a unir-se a convocar una vaga general per a la plena derogació de la “contrarreforma laboral i de la legislació que afavoreix la precarietat i l’uberització del treball i de la vida”.

A més, també demanen el dret a pensions dignes, que està “amenaçat” pels intents del sector financer de privatitzar-les i per la “progressiva degradació de les cotitzacions empresarials”. En concret, la Coordinadora Estatal pensionista llançarà una “ofensiva” per situar aquest problema al centre del debat polític i preveuen una marxa a Madrid que culminarà el 16 d’octubre en una manifestació.

Alhora, les entitats criden a una mobilització “oganitzada” a través de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès, que aplega més de 70 associacions, el proper 19 d’octubre, que començarà davant de la conselleria d’Economia. “Volem que no s’aprovi la llei de contractes de serveis a les persones, una normativa que desmantella l’anomenat Estat del Benestar, perquè permet la privatització de serveis essencials”.

Així mateix, els moviments socials reclamen la superació efectiva de la pobresa que afecta dos milions de persones a Catalunya i criden a defensar el dret a l’habitatge i contra la pobresa energètica. “Cal paralitzar els desnonaments, recuperant els habitatges en mans de la banca i exigint el compliment de la Llei 24/2015. A més, reclamen lluitar contra el canvi climàtic, la defensa dels drets civils, els drets de les dones i per una economia al serveis de les persones i del bé comú.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article