Barcelona acollirà una cimera mundial per debatre sobre la plena inclusió de les persones amb discapacitat

Fundació Incyde, el Consorci de la Zona Franca, la Fundació La Caixa i l'Associació Arapdis organitzen la cimera al novembre


Líders mundials es reuniran a Barcelona per debatre sobre la plena inclusió de les persones amb discapacitat en el marc de la ‘Cimera Mundial de Discapacitat, Emprenedoria, Tecnologia i Ocupació 2019’, que se celebrarà a la capital catalana el 7 i 8 de novembre.

La trobada està organitzada per la Fundación Incyde de les Cambres de Comerç, en col·laboració amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la Fundació La Caixa i l'Associació Arapdis. L'objectiu és promoure els plans d'acció que persegueixin la inclusió de les persones amb discapacitat, que a l'Estat representen un col·lectiu de 3,8 milions de persones.

Durant dos dies, el Palau de Congressos de Catalunya acollirà diversos líders que parlaran entorn a tres blocs: Educació, Ocupació i Emprenedoria; Ciència, tecnologia i investigació i Cultura, Esport, Drets Humans i Ètica.

La ponència inaugural anirà a càrrec del fundador del Massachussetts Institute of Technology, Nicholas Negroponte, i en la apertura hi participaran el psiquiatra i professor de la Universitat de Nova York, Luis Rojas-Marcos, l'ambaixadora d'Open Bionics, Tilly Lockey, la fundadora i CEO del projecte d'alfabetització africana BBES Internacional, Bisilia Bokoko; i el president de Waterkeeper Alliance, Robert F. Kennedy.

El president de la Fundació Incyde i de la Cambra d'Espanya, José Luis Bonet, el delegat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro; i la directora del departament de col·laboracions amb Entitats Socials i Projectes Transversals de la Fundació Bancaria la Caixa, Joana Prats, han estat els encarregat de presentar la trobada aquest dimarts. Bonet ha afirmat que la cimera vol ser una llavor “per a un canvi de paradigma, una nova forma de pensar per poder entendre la discapacitat i a les persones que formen part d'aquest col·lectiu”.

De la seva banda, Navarro ha dit que la inserció laboral de les persones amb discapacitat “ha de formar part també de l'economia del futur” i ha expressat el compromís del Consorci “d'acompanyar quantes iniciatives d'aquest tipus siguin necessàries”. Prats ha afegit que el seu compromís social és “construir una societat millor i més justa, donant més oportunitats a les persones que més ho necessiten”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article