Manresa suspèn a l'empresa de serveis a domicili acusada de frau a la Seguretat Social

Monserveis, denunciada a Inspecció de Treball per la CGT, participava al programa municipal Xec Servei


L’Ajuntament de Manresa ha suspès cautelarment l’homologació de l’empresa Monserveis per prestar el servei d’atenció a domicili Xec Servei, després que Inspecció de Treball denunciés a la fiscalia que aquesta empresa tenia 52 treballadores sense estar donades d’alta a la Seguretat Social, arran de la denúncia interposada pel sindicat CGT Berga.

Monserveis era una de les quatre empreses amb les quals l’Ajuntament té un conveni per al Xec Servei, un programa a través del qual el consistori ofereix descomptes directes a persones usuàries de serveis d’atenció domiciliària. L'Ajuntament ja ha informat les persones usuàries que retirava l'homogogació a Monserveis i que podien requerir els serveis de les altres tres empreses homologades. Ara, l'Ajuntament estudia la possibilitat de sancionar l'empresa per haver participat al programa sense complir els requisits necessaris.

L’Ajuntament de Manresa ha donat a l’empresa Monserveis un termini de deu dies d’audiència per presentar al·legacions. Posteriorment, si s'escau, procedirà a la rescissió definitiva del conveni. A més, s’estudiarà la possibilitat d’imposar una sanció a l’empresa per haver participat en el programa incomplint els requisits establerts per participar-hi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article