Celebracions del 8 de març

L'ICD organitza diferents activitats arreu de Catalunya


El proper 8 de març, com cada any, es commemora el Dia Internacional de la Dona. Aquesta és una de les dates que tant les administracions públiques com  les entitats, les associacions i els col·lectius acostumen a reivindicar. L'Institut Català de les Dones (ICD), un dels organismes institucionals que vetlla per la igualtat de gènere, durà a terme diferents activitats durant la data assenyalada. Amb una mostra de descentralització els actes tindran lloc arreu de territori català: Alt Pirineu, Barcelona capital, Catalunya central, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre. Els actes constaran en una conferència i una actuació musical amb diferents dones com a protagonistes.

El seguit d'activitats, per ordre de dates, que es dura a terme són els següents:

Dilluns 8 de març:

A partir de les set de la tarda a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic, Núria Albò, escriptora, oferirà una conferència i tot seguit hi haurà l'actuació musical de Natàlia Arroyo i Juncal Salada, clarinetistes del Conservatori Professional de Vic.

A partir de les quatre de la tarda a la Sala d'actes del Rectorat de la Universitat de Lleida, la professora d'Història Contemporània de la Universitat de Lleida, Maria Antonia Jarné, farà de conferenciant. La música anirà a càrrec de Emilia Roira cantant del Grup Envers.

A partir de les set de la tard a la Sala Polivalent del Castell de Paborde de la Selva del Camp, hi haurà una conferència a càrrec de Rosa Pagès Pallisé, escriptora. El Taller de músics, The Taller Singers serà l'encarregat de l'actuació musical.

Dimarts 9 de març:

A partir de dos quarts de set al Palau de la Generalitat de Catalunya, Ana Falú, professora, investigadora, i exdirectora regional d'UNIFEM per Brasil i el Con Sur serà la persona escollida per fer de conferenciant i l'actuació musical anirà a càrrec de The Taller Singers del Taller de músics. En aquest acte és imprescindible presentar la invitació i confirmar l'assistència per accedir al Palau.

Dijous 11 de març

A partir de les 6 de la tarda a la Fundació Caixa Girona de Girona, la conferència la realitzarà Elisa Varela-Rodríguez, professora de Paleografia i Història de les Dones de la Universitat de Girona. La soprano Maite Mer oferirà un recital per tancar l'acte.

Divendres 12 de març:

A partir de quarts de vuit del vespre al Casal de la Gent Gran de Tremp, hi haurà una conferència a càrrec de Maria Barbal, escriptora. L'actuació musical serà de la soprano Joana Font de l'Escola Municipal de Música de Tremp

A partir de les set de la tarda a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa hi haurà l'actuació literària-musical de Mari Chordà, escriptora, i Anna Subirana, musicòloga.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article