Parelles artístiques: professionals i amateurs diagnosticats amb problemes de salut mental

Creada l'any 2006, representa un experiència artística singular

  • Reflexes del mar de Miguel Ángel Alcoba Laranjinha i Salvador Martell
    Reflexes del mar de Miguel Ángel Alcoba Laranjinha i Salvador Martell
  • Futlletó de la Iniciativa
    Futlletó de la Iniciativa

El Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (CMPPO) impulsa, des de l'any 2006, la iniciativa "Parelles artístiques". Des de la seva creació el CMPPO ha treballat per millorar la qualitat de vida de les persones diagnosticades. "Parelles artístiques" és una experiència que posa en relació a dos artistes perquè creïn una obra d'art. Però allò que la fa realment diferent és el fet que un dels artistes és un professional de la pintura mentre que l'altre és un usuari o usuària del CMPPO diagnosticada de salut mental. L'exposició, que ara es troba a Barcelona, anirà voltant per diferents poblacions de Catalunya.

L'objectiu de la iniciativa és la utilització de l'art com a vehicle de participació i expressió. A partir del diàleg i l'intercanvi entre els dos artistes, es posen en joc experiències, emocions i sentiments que la parella sap traduir en una obra única. En tot moment doncs, s'ha d'entendre que aquella part més important, i que al final queda al rerefons de l'obra, és el procés de creació i l'experiència viscuda per els dos artistes. Sense cap mena de dubte, des de que la iniciativa es va posar en marxa el 2006, els resultats són satisfactoris.

Amb un total de 50 artistes, i per tant, amb el resultat de 25 obres úniques que utilitzen diferents materials i tècniques, el procés es converteix en una exposició que ara es dona a conèixer. Actualment es troba a Barcelona, al Departament d'Acció Social i Ciutadania, i fins el juliol l'exposició passarà per Manlleu, Sabadell, Granollers i Vic. 

A la pàgina web de "Parelles Artístiques" podeu veure les diferents obres, saber el nom dels creadors, veure a partir d'un recull fotogràfic el procés i consultar el calendari per ciutats i espais de l'exposició.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article