Suspès el desnonament de sis famílies d'un bloc del carrer Lleida de Barcelona

Desenes de persones s'han tancat a dintre de l'edifici i s'han manifestat a l'exterior per tal d'impedir-lo


El desnonament de sis famílies de l'anomenat 'bloc Llavors' de Barcelona, al carrer Lleida, ha quedat finalment suspès després que desenes de persones es tanquessin a dintre i es manifestessin a l'exterior per tal d'impedir-lo.

Hi ha hagut tensió entre Mossos d'Esquadra i manifestants, amb forcejaments i cops de porra. Una dona ha quedat detinguda a tres quarts de deu del matí per una agressió a un agent. Intentava impedir l'accés de la comitiva judicial a l'edifici. Sis famílies amb menors ocupen des de fa dos anys diversos habitatges d'aquest bloc, propietat d'un fons d'inversió finlandès que havia començat a buidar l'edifici per reformar-lo i vendre després els habitatges. Aquest era el quart intent de desnonament. Els Mossos han arribat cap a les 6 del matí, i han decidit marxar a tres quarts d'onze.

Els afectats asseguren que han intentant negociar amb la propietat i l'Ajuntament un lloguer assequible. Els veïns lamenten que la policia els tracti com si fossin violadors o assassins. “Estem lluitant per un habitatge digne”, ha cridat una veïna als Mossos d'Esquadra. Els concentrats han corejat consignes com 'No s'entén, gent sense casa i casa sense gent' o 'Aquest desnonament el pararem'. Mediadores de l'Ajuntament també han intervingut entre els Mossos i els concentrats mentre no arribava la comitiva judicial.

Un cop s'ha confirmat la suspensió del desnonament, els concentrats ho han celebrat i les famílies i les persones que eren tancades dins el vestíbul de l'edifici n'han sortit. Abraçades, aplaudiments i càntics han estat l'escena visible a les portes del número 38 del carrer Lleida alhora que les furgones dels Mossos marxaven de la zona.

La calma tensa predominant des de primera hora del matí ha aguantat fins que el dispositiu policial ha abandonat el carrer. Alguns dels concentrats han reconegut que fins a l'últim moment no veien gens clar que se suspengués el desnonament. Han atribuït la “victòria” a la pressió i la resistència dels grups de suport als veïns i les famílies que ocupen l'edifici des de fa dos anys.

L'Aura, una de les veïnes que ocupa un dels pisos del bloc i que era tancada al vestíbul, ha assegurat en declaracions als mitjans que els ha costat “moltíssim” aturar el desnonament. “Teníem un 50-50 (de possibilitats) però calia molta pressió”, ha explicat.

“Els habitatges són de Vaura Investment, un gran especulador”, ha recordat, lamentant també que “els polítics es posin de la banda de les propietats”.

Segons ha explicat l'Aura, les famílies han reclamat a la propietat de l'edifici on viuen que els ofereixi un lloguer social d'acord amb els ingressos que tenen però aquesta, ha assegurat, no vol.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article