Novetats de l'Observatori del Tercer Sector

Inicia una recerca sobre innovacions de gestió i col·labora amb la FEDAIA


L'Observatori del Tercer Sector (OTS) ha iniciat una dobla col·laboració que fa evident que la seva és una proposta necessària per a un sector que es troba a l'alça. D'una banda, "Models innovadors de col·laboració, integració i/o fusió per a la millora de les entitats del tercer sector de serveis socials" es tracta d'un estudi de recerca el qual vol enfortir les estratègies de col·laboració, integració i/o fusió per a la millora de l’eficiència i eficàcia de les entitats del tercer sector social català en l’àmbit de la prestació de serveis. D'altra banda, l'OTS està acompanyant a la Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA) en una iniciativa per treballar i avançar conjuntament en la millora de la cultura de la transparència en les entitats membre i en la seva relació amb la federació.

En els últims anys s'han dut a terme fusions, convenis per la gestió conpartida de serveis o la constitució de xarxes. Les estratègies de coordinació i col·laboració suposen un dels avenços del sector i després de les primeres experiències, ja es poden començar a estudiar. L'estudi pretén sistematitzar les diferents estratègies de col·laboració d'experiències concretes d'entitats del tercer sector català, i d'aquesta manera, poder generar i difondre el coneixement i les eines més útils per a la resta del sector.

Podeu consultar més informació a: "Models innovadors de col·laboració, integració i/o fusió per a la millora de les entitats del tercer sector de serveis socials"

La Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA), en el seu Pla Estratègic 2009-2012, situa la transparència i la rendició de comptes com una qüestió prioritària. La cultura de la transparència és cada cop més un element bàsic i distintiu del sector perquè, en els darrers anys, es vincula amb l'ética, els valors i la missió que han de guiar a tota entitat no lucrativa.

A través de la transparència i la rendició de comptes és guanya la confiança social necessària per a seguir realitzant una tasca important. I en aquest sentit, l'OTS està realitzant un procés d'acompanyament per tal de guiar a totes les entitats federades en la millora de la seva gestió, tant interna com externa, i així afavorir la transparència i la rendició de comptes-

Per consultar més informació: Col·laboració amb la FEDAIA

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article