La Taula del Tercer Sector es troba amb el secretari general de Política Social del govern espanyol

Presentar la Taula i abordar les peticions de l'IVA i l'IRPF van ser els objectius assolits


La presidenta, Àngels Guiteras, i el director general, Toni Codina en representació de la Taula del Tercer Sector es van reunir ahir amb el secretari general de Política Social espanyola, Francisco Moza. L'objectiu de la trobada era presentar la Taula del Tercer Sector, i alhora, fer arribar les mesures acordades en el si de la plataforma respecte l'IVA i l'IRPF. També es va presentar el Pla de Suport al Tercer Sector Social i la Guia de Clàusules Socials. Va ser la primera reunió des de que Àngels Guiteras és presidenta de la Taula.

Després d'explicar què és i quins objectius té la Taula del Tercer Sector, els dos representants van fer la petició a l'estat perquè busqui formes per compensar l'IVA que recau a les entitats del tercer sector. En el mateix sentit, van demandar que en tots els concursos públics s'hi inclogui l'IVA, i així, les entitats sense ànim de lucre i les empreses privades podran optar als concursos en igualtat de condicions.

Cal recordar que des de fa mesos la Taula del Tercer Sector està treballant per denunciar que consideren injust l'IVA que s'aplica a les entitats no lucratives. En l'acte organitzat el 19 de novembre passat, la Taula va fer fer públic el seu malestar degut a la pujada del 2% de l’IVA. Segons la taula, aquest fet provocarà que les administracions públiques redueixin les inversions en activitats socials fins a una xifra de 19 milions d'euros, a nivell català i 69 milions d’euros, a nivell estatal.

I pel que fa a l'IRPF, una de les reivindicacions de la Taula, és aconseguir una millor transparència i equitat per les entitats de Catalunya. Concretament, es va demanar la reforma en la de distribució del 0,7% de l'IRPF destinat a fins socials. També es va instar a fer pública la xifra d'inversió que va correspondre a Catalunya l'any passat i per l'exercici d'enguany seguir criteris d'equitat territorial. Per això, la presidenta de la Taula va demanar que Catalunya rebi com a mínim el 19% de la recaptació estatal de l'IRPF, que és el percentatge de població que suposa Catalunya respecte al conjunt de l'estat. En últim lloc, els representants de la Taula van aprofitar la trobada per presentar el Pla de Suport al Tercer Sector Social i la Guia de Clàusules Socials.

Després de valorar la reunió com a positiva, la Taula aposta per seguir mantenint el diàleg amb el govern estatal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article