Unicef alerta que dos de cada tres menors d'edat estan mal alimentats

Un informe assegura que un de cada tres menors de cinc anys està desnodrit o pateix sobrepès per una dieta inadequada


Segons el darrer informe d'Unicef sobre l'alimentació i la nutrició infantil, un de cada tres infants menors de cinc anys està desnodrit o pateix sobrepès.

Gairebé dos de cada tres infants d'entre sis mesos i dos anys no reben aliments adequats per al creixement del seu cos, una situació que pot perjudicar el desenvolupament cerebral, interferir en el seu aprenentatge, debilitar el seu sistema immunitari i augmentar el risc d'infecció, i en alguns casos, de mort.

En un treball fet per l'ONG i la Fundació Gasol, un 35% dels nens i nenes de 8 a 16 anys tenen excés de pes a causa d'una dieta inadequada o hàbits no saludables, com no fer exercici de forma habitual o passar massa temps davant de les pantalles.

A Catalunya, les darreres dades de l'Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA), un 31,2% de nens i nenes de 0 a 17 anys tenen excés de pes, dels quals 20,3% pateixen sobrepès i el 10,9% obesitat. Catalunya ocupa el 8è lloc entre les comunitats autònomes pel que fa al percentatge d'infants i adolescents amb sobrepès i obesitat.

Per Javier Martos, director executiu d'Unicef Comitè Espanyol, l'obesitat també està relacionada amb un “pitjor rendiment escolar” i amb l’augment de les possibilitats de patir “trastorns d'autoestima”.

A nivell global, l'informe també detalla que la desnutrició crònica ha disminuït una quarta part en els últims anys, de 198 milions el 2000 a 149 el 2018. Unicef però, destaca que 149 milions d'infants pateixen un retard en el creixement o són massa petits per a la seva edat, i que 50 milions d'infants pateixen emaciació, desnutrició aguda, o són massa prims per a la seva alçada. A més, 340 milions, és a dir, 1 de cada dos infants, pateixen manca de vitamines i nutrients essencials, mentre que 40 milions tenen sobrepès o són obesos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article