Catalunya torna a rebre 31,5 milions d'euros dels fons socials de l'IRPF tot i l'increment en la recaptació

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social considera que ha augmentat el finançament en nou comunitats autònomes


Catalunya tornarà a rebre 31,5 milions d’euros dels fons socials de l'IRPF tot i que l'Estat n'ha incrementat la recaptació fins els 12 milions d’euros. En un comunicat, el Departament d'Afers Socials assegura que el ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social considera que Catalunya és una comunitat “sobrefinançada” i per això manté la mateixa quantitat que anys enrere.

Nou comunitats autònomes, en canvi, si que han vist augmentats aquests fons socials. Segons les dades facilitades al Congrés dels Diputats, el 2016 es van recaptar a Catalunya 73,5 milions d'euros de l'IRPF per a fons socials, se'n va rebre 31,5 d'un total de 214,5 milions distribuïts a totes les comunitats autònomes.

En un comunicat, Afers Socials ha recalcat que Catalunya representa el 17% de la població de l'Estat, recapta el 25% del total dels fons però en canvi, tan sols rep el 14% d'aquesta recaptació.

Enguany, la recaptació de l'Estat ha estat de 264 milions d’euros, 214,5 dels quals s'han distribuït als territoris.

La resta, 50 milions d’euros, els distribueix el ministeri per a finalitats de caràcter estadístic, d'observatoris o recerca, cap a les plataformes i federacions estatals del tercer sector. Les entitats catalanes tampoc no reben directament cap quantitat d'aquests 50 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article