Educació bonificarà la meitat de la matrícula a les noies que vulguin estudiar cicles de Formació Professional industrial

L'objectiu del Departament és duplicar la presència de dones en estudis molt demandats per les empreses


El Departament d'Educació bonificarà a partir d'aquest curs el 50% de la matrícula a les noies que estudiïn algun cicle superior de Formació Professional industrial.

És una acció “positiva” per fomentar la presència de noies en uns estudis com  els d'electricitat i electrònica, energia, mecànica i instal·lació i manteniment, unes famílies industrials on ara, la matrícula femenina és del 3,8%. L'objectiu final del Departament és duplicar aquesta xifra i arribar al 7%. La sotsdirectora general d'Ordenació de la Formació Professional i d'Ensenyaments de règim especial, Pilar Nus, ha explicat que són estudis amb places vacants i que en canvi en surten graduats amb un perfili molt demanat a les empreses.

A més, Nus ha destacat que és un sector amb sous més alts que en altres cicles formatius, amb més conciliació. Amb aquesta mesura, les noies pagaran només la meitat dels 360 euros que costa actualment la matrícula.

És la primera vegada que el Departament fa una acció positiva d'aquestes característiques i afectarà de moment a catorze cicles de grau superior de quatre famílies d'FP industrial. Nus creu que tothom diu que “tenim igualtat efectiva” i en canvi “no és veritat”. Per això, defensa que si el que es fa no dona “resposta” cal, tirar endavant una estratègia amb accions positives per fomentar, almenys durant un temps, “un sexe vers l'altre”. En aquest sentit, Educació no descarta estendre-ho a altres famílies.

D'altra banda, també s'està treballant per impulsar mesures similars en cicles d'imatge personal o de serveis a les persones on la situació és la contrària: la presència de dones és generalitzada i només el 7% són homes.
 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article