Suspès el desnonament d'una família de Gràcia després que un centenar de persones es concentrin a la porta de l'edifici

La parella, amb tres fills, demana negociar les condicions del lloguer després d'una pujada de 1.000 a 1.300 euros


Prop d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres a primera hora del matí davant d'un edifici de Travessera de Gràcia per evitar el desnonament previst d'una família que viu de lloguer en un dels pisos i que no ha pogut assumir la pujada de 1.000 a 1.300 euros que la propietat li demana.

Els concentrats, seguint la convocatòria del Sindicat de Llogateres i l'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia, han esmorzat a la porta de l'edifici expectants a la comitiva judicial, que no ha provat d'entrar al pis, i finalment el desnonament s'ha cancel·lat, segons confirmen les entitats. La parella, amb tres fills, ha estat pagant en el darrer any els 1.000 euros d'abans tot i estar fora de contracte i demana a la propietat una negociació. La parella, que porta 12 anys vivint en aquest pis, ha anunciat que a partir d’ara faran “una vaga total” en el pagament del lloguer.

“Com que la llei permet les pujades abusives de lloguer i els desnonaments, és la ciutadania qui s'organitza per protegir les famílies quan es vulneren els drets humans”, ha afirmat el portaveu del Sindicat de Llogateres, Jaime Palomera.

En Pablo Ruiz, portaveu de l’Oficina Popular d’Habitatge de Gràcia ha expressat en la concentració que defensar aquesta família és “defensar el barri i el dret a viure a la ciutat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article