Com reduir la pobresa modificant prestacions i impostos?

L'Observatori Social de “la Caixa” organitza una jornada per oferir solucions al repte de les desigualtats econòmiques


El Palau Macaya acollirà el pròxim 5 de novembre la jornada ‘Necessitats socials i economia redistributiva’, una trobada en la qual reconeguts acadèmics exposaran les conclusions d’un conjunt de recerques sobre la redistribució de la riquesa comisariades per l’Observatori Social de “la Caixa”.

Segons apunten els organitzadors de la trobada, les conclusions d’aquests treballs intenten oferir solucions al repte de com afrontar les necessitats socials i els problemes de benestar econòmic i material a partir de reformes del sistema fiscal actual.

En aquest sentit, es presentaran cinc informes que sintetitzen els resultats de recerques dutes a terme a partir d’un procés previ de reflexió entre diversos actors socials. També s’obrirà debat amb les persones assistents per tal de buscar aportacions des del punt de vista del tercer sector social.

Les recerques, dirigides per acadèmics de la Universitat de Barcelona, la Universitat de València, la Universitat d’Alcalá i de la UNED, giren entorn diversos eixos d’investigació. Així, es presentaran conclusions sobre impostos i prestacions socials a l’Estat espanyol, amb la mirada posada en saber a qui beneficien i a qui perjudiquen; també es donaran a conèixer dades sobre les ajudes socials i l’impost sobre la renda en comparació amb altres països europeus.

Altra qüestió que es vol analitzar durant la jornada és la pobresa infantil a l’Estat, i en aquest sentit s’analitzaran quines són les prestacions familiars més eficaces per lluitar-hi. També es presentarà una recerca sobre la conveniència de gravar el patrimoni i per acabar la jornada, es reflexionarà sobre si els impostos a la gasolina, el tabac o l’alcohol ens afecten de la mateixa manera a tots els ciutadans.

Més informació, a l’agenda del Social.cat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article