Conferència Europea dels Serveis Socials 2010

El paper dels serveis socials en la crisi


Vinculada a la commemoració de l'any europeu contra la pobresa i l'exclusió social 2010, Barcelona acollirà entre el 21 i el 23 de juny la 18a conferència plenària de la Xarxa Social Europea (XSE). La trobada es desenvoluparà amb el lema "Reptes i oportunitats dels serveis socials a Europa: foment de l'assistència i la inclusió en un moment de crisi" i s'espera l'assistència d'unes 500 persones. El Departament d'Acció Social i Ciutadania i la Diputació de Barcelona sufragaran a parts iguals els 80.000 euros que costarà la celebració de la conferència.

Catalunya serà la seu de la 18a conferència plenària de la European Social Network (ESN) que se celebrarà a Barcelona entre el 21 i el 23 de juny d’enguany. Aquesta xarxa independent aglutina professionals i càrrecs electes dels serveis socials i sanitaris de tot Europa. El seu objectiu és intercanviar experiències i compartir bones pràctiques que contribueixin a millorar la qualitat dels sistemes de protecció social.

La celebració de la 18a conferència anual de l’ESN es fa en un moment en què la crisi econòmica aguditza la demanda d’ajudes socials. Per això, la trobada portarà el títol “Reptes i oportunitats per als serveis socials a Europa: foment de l’atenció i la inclusió en un context econòmic i social difícil”. Alhora, aquesta conferència coincidirà amb la commemoració de l’Any Europeu contra la Pobresa i l’Exclusió Social que se celebra aquest any 2010.

A la conferència, s’hi tractaran temes diversos que afecten el desenvolupament de les polítiques socials com el canvi demogràfic i l’envelliment de la població, la gestió dels fluxos migratoris, l’increment de l’atur entre els joves o la necessitat d’estendre els serveis socials a tota la població, el paper dels ens locals en la provisió i gestió dels serveis socials, les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i la comunicació, el paper que poden tenir els nous agents prestadors de serveis o la participació de professionals i usuaris en la millora de la qualitat dels serveis.

Fins a uns 500 experts es trobaran per parlar d'una xarxa que doni cobertura a les necessitats socials i que ofereixi els suports adients perquè les persones puguin desenvolupar la seva vida amb autonomia en el marc d’una societat cohesionada.

Podeu consultar més informació al web: Conferència Europea dels Serveis Socials

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article