Salut es planteja implantar una prova d'aptitud personal per accedir als graus universitaris

La prova avaluaria les habilitats i els comportaments dels futurs professionals de la sanitat


El Departament de Salut es planteja implantar d'aquí a 4 anys una prova d’'ptitud personal a tots aquells estudiants que vulguin accedir a algun dels graus universitaris que tenen com a sortida professional l'àmbit sanitari.

Aquesta és una de les conclusions del Fòrum de Diàleg Professional, una reunió organitzada pel departament que reuneix tot el sector sanitari de Catalunya. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la futura prova esta pensada per avaluar les “habilitats, els comportaments i les aptituds” dels futurs professionals. “Volem uns professionals que combinin coneixements i valors i aquesta prova ens ho possibilitarà”, ha afegit Vergés.

Aquesta prova d'aptitud personal, que es faria després de la selectivitat, de moment encara no té data d'implantació, però la voluntat del departament és que es pugui començar a fer d'aquí a 4 anys.

Segons ha explicat Alba Vergés, es volen avaluar els “valors humanistes” dels futurs professionals de la sanitat. La mateixa consellera també ha assegurat que la prova parteix “d'un gran consens” entre professionals sanitaris i universitats gràcies al “treball conjunt entre els dos sectors”.

La tercera reunió del Fòrum de Diàleg Professional, que fa un any va impulsar la Generalitat, també ha tractat el futur de l'atenció primària. La voluntat de polítics, entitats i professionals sanitaris que s'han reunit aquest dilluns a l'Hospitalet de Llobregat és fer una atenció primària “més resolutiva”, tal com ha explicat al finalitzar la reunió la consellera de Salut.

L'objectiu és que l'atenció primària sigui “l'eix vertebrador del sistema sanitari”, ha assegurat Vergès. Per això, el Fòrum ha definit els rols de metges i infermeres en aquest àmbit. “Les infermeres hauran de pivotar el seguiment dels factors de risc i de la patologia crònica estable i els metges s'encarregaran del diagnòstic, el seguiment de la patologia inestable i la prevenció del dany associat a la intervenció clínica”, ha avançat.

En conjunt, del Fòrum de Diàleg Professional se n'han extret més de 180 conclusions que han de millorar el futur de la sanitat catalana. Alba Vergés ha assegurat que totes les conclusions són “viables i realistes”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article