La pastilla preventiva del VIH ja està disponible a Catalunya i se’n beneficiaran unes 2.500 persones

El CAP Drassanes, BCN Checkpoint i les unitats de la sida d'hospitals catalans dispensaran l'anomenada profilaxi preexposició (PrEP)


La pastilla preventiva del VIH, l'anomenada profilaxi preexposició i coneguda com a PrEP, ja està disponible a Catalunya.

Les persones amb un elevat risc d'infecció podran accedir al nou tractament al CAP Drassanes i al BCN Checkpoint, dos centres comunitaris amb molta experiència en aquest àmbit a la capital catalana. En l’àmbit territorial, es podrà trobar a les 19 unitats funcionals de la sida que hi ha als hospitals d'arreu de Catalunya.

Així ho han explicat responsables del Departament de Salut aquest divendres després que la setmana passada es fes efectiva la incorporació d'aquest medicament a la cartera de serveis públics de l'Estat. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha volgut deixar clar que és la Generalitat qui finança la PrEP, que suposarà una inversió aproximada de 840.000 euros anuals. Salut preveu que se'n beneficiaran unes 2.500 persones a Catalunya.

Els elements químics del medicament, tenofovir i emtricitabina, són dos antiretrovirals que estan aprovats a l’Estat espanyol des de 2016, tot i que fins ara les persones que volien prendre-ho ho havien de comprar pel seu compte.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article