La Plataforma Aturem la Llei Aragonès exigeix de nou al Govern que “faci caure” el projecte de llei

La propera mobilització prevista pel col·lectiu serà diumenge 17 de novembre a Barcelona


La Plataforma Aturem la Llei Aragonès exigeix el Govern que “faci caure” el projecte de llei al Parlament. “Aquest és l’únic mecanisme possible que pot permetre obrir un diàleg sincer amb la Plataforma i amb totes les organitzacions que la composen, per tal d’aconseguir aquests consens ampli que la llei necessita i que, actualment, no té”, reblen els moviments

La Plataforma en defensa dels serveis públics ha demanat per escrit al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que faci decaure el seu projecte de llei “de mercantilització de serveis a les persones” i obrir un debat social per fer una nova llei “que posi la vida de les persones al centre sense relats ni oferiments electorals falsos”, expliquen la plataforma en un comunicat.

No és la primera vegada que el col·lectiu fa aquesta demanda. En aquesta ocasió, però, els activistes han escrit una carta al vicepresident després que aquest dimecres, en el debat electoral de TV3,  Gabriel Rufian va afirmar que la “llei Aragonès està oberta i que en Pere està obert al diàleg, amb la resta de grups parlamentaris i amb tothom, per aconseguir que aquesta llei obtingui més consens del que ara té”.

També, alerten en el comunicat, “els protagonistes d’aquesta llei continuen afirmant que és una llei anti-Florentino Pérez. Just quan, precisament, aquest Projecte de Llei ve a consolidar, normalitzar i regularitzar la mercantilització i privatització de serveis públics en el seu favor”, alerten.

Fase final de la llei

Des de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès, que està formada per més de 80 organitzacions socials, sindicals i polítiques, volen denunciar que actualment la llei Aragonès es troba en la fase final del tràmit Parlamentari, i que l’afirmació de Gabriel Rufián creuen que és falsa. “Ni abans ni ara, el Vicepresident i Conseller d’Economia, Pere Aragonès, no s’ha dirigit a aquesta Plataforma. I si no decideixen aturar la llei i obrir un debat obert, públic i inclusiu per al blindatge dels serveis públics i l’assumpció pública de totes les activitats necessàries que s’hi duen a terme per prestar serveis a les persones, no hi ha gaires possibilitats reals de que aquest diàleg que ofereix ERC es pugui dur a terme de forma honesta”, asseguren.

Per aquest motiu, la plataforma exigeix a ERC i Junts per Catalunya que “facin decaure el seu projecte de llei al Parlament, com a únic mecanisme possible que pot permetre obrir un diàleg sincer amb la Plataforma”, per tal d’aconseguir aquest consens més ampli que la llei necessita i que actualment no té”.

Conseqüències d’aplicar la llei Aragonès

Referent a l’afirmació que va fer Rufián sobre la presumpta naturalesa anti-IBEX35 o Florentino d’aquest projecte de Llei, els membres de la plataforma consideren que “només pot ser fruit de la ignorància o de la mala fe”.

Per aquest motiu, des de la Plataforma recorden que si s’aprova aquesta llei hi ha un gran nombre de serveis que actualment són de titularitat, gestió i provisió 100% pública que podran ser privatitzats o derivats a la gestió privada mitjançant licitació per règim contractual “quan no és cert, en cap cas, que hi hagi cap directiva que obligui i justifiqui aquest projecte de llei”.

A més, tal com assenyala el col·lectiu, els serveis i tasques que han estat externalitzat “a pedaços” en els darrers temps mitjançant subhasta al mercat, amb aquest projecte de llei es consolidaran com un sistema de provisió privada. “Enlloc de revertir, aquest projecte de llei ho regularitzarà, fomentarà i reforçarà”, assenyalen.

Des de la Plataforma Aturem la llei Aragonès llancen, doncs, l’oferiment de diàleg i anuncien la propera mobilització el diumenge, 17 de novembre, a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article