Afers Socials admet retards en el pagament a entitats d’atenció a la infància

El Departament creu que accedir als fons de contingència afegeixen “complexitat” a tot el procés administratiu


Algunes entitats d'atenció a la infància i l'adolescència continuen patint retards en el pagament, per part del Govern, dels serveis em centres de menors, una situació que reconeix el Departament d'Afers Socials.

Segons el Departament, s'han endarrerit pagaments que s'havien d'efectuar el 31 d'octubre però la majoria s'han programat fins divendres. Des d'Afers Socials però, han recalcat que les factures són del mes d'agost i per tant, estan dins un marge de 60 dies.

Les entitats no han volgut concretar el deute però asseguren que ja és una situació que viuen “permanentment” i que han de recórrer als crèdits bancaris o endarrerir el pagament dels salaris del treballadors. El Departament assegura que la gestió és “complexa” pel volum de factures que hi ha en centre arreu del territori i que l'obertura de centres i pisos petits, en comptes de grans, suposa multiplicar les factures que, s'han d'intervenir i fiscalitzar.

A més, des del Departament s'assegura que accedir als fons de contingència afegeix “complexitat” al procés, ja que la situació de pressupostos prorrogats no ha permès actualitzar les necessitats de la DGAIA. En aquest sentit, també culpen l'Estat espanyol de “deslleialtat absoluta” en matèria de pressupostos ja que s'ha de donar resposta a l'arribada de menors migrats sols amb recursos propis de la Generalitat.

També acusen l'Estat de negar-se a donar un cop de mà per a una millor regulació i informació sobre els fluxos migratoris, per tal que Catalunya pugui gestionar millor la seva acollida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article