L’Hospital de Sant Pau estrena jardins terapèutics per ajudar a la millora dels pacients

En aquesta nova àrea, que vol contribuir a la millora de l'entorn de l'hospital, es desenvoluparan teràpies exteriors i hortícoles

L’espai exterior comprès entre els blocs D i E de l’Hospital de Sant Pau s’ha convertit en un jardí terapèutic d’accés controlat que vol ajudar a la recuperació i benestar dels pacients durant el seu ingrés i contribuir a la millora de l’entorn de Sant Pau.

L’hospital espera que aquesta nova zona enjardinada reverteixi en la millora de les condicions físiques, psíquiques i cognitives dels usuaris. El projecte ha estat impulsat per la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El nou jardí terapèutic consta de dues àrees diferenciades: una zona d’estada enjardinada per descansar, passejar i realitzar algunes activitats de rehabilitació, i un segon espai dedicat a horts. S’hi poden trobar espècies d’arbres com garrofers, tarongers i arboços, i diversos arbustos i flors, com farigola, espígol i calèndula.

Sota l’impuls de la Direcció Infermera, s’ha concebut un projecte per fer dels nous espais verds una eina terapèutica que contribueixi a millorar la qualitat de vida i recuperar l’autonomia personal dels pacients. En aquesta primera fase de desenvolupament del projecte, es desenvoluparan teràpies exteriors i hortícoles en el marc del Pla terapèutic grupal rehabilitador de la persona a l’Hospital de Dia de la Unitat de conductes addictives del Servei de Psiquiatria i a la Unitat de teràpia ocupacional del Servei de Medicina Física i Rehabilitació.

Segons indica el centre hospitalari, l’obertura del nou jardí terapèutic s’afegeix a altres iniciatives que pretenen millorar la relació arquitectònica de l’Hospital amb l’entorn i els pacients, com les cobertes vegetals del nou edifici de l’Institut de Recerca i de l’espai situat davant de la façana de l’Hospital del carrer Sant Quintí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Manel Guerra Miralles Barcelona
1.
Bona tarda,
Hem poso amb contacte amb vostés per a comentar-lis un error al web sobre aquesta info, dieu que la persona que surt es una enfermera i no, la persona que surt al costat del usuari es una Voluntaria del Hospital de Sant Pau.
Soc company seu al voluntariat i de fet tots 2 realitzem aquesta tasca de suport al equip mèdic colze a colze amb la coordinadora del taller. Es una novetat i estem molt il.lusionats en dur-la a terme.

Gràcies per l’interés en publicar aquesta informació, tantsols volia fer aquest incís i de pasada, poder promocionar la tasca de persones anònimes que donen el seu temps i caliu als altres com els Voluntaris del Hospital de Sant Pau.
Salud.

  • 1
  • 0

Comenta aquest article