Més de 300.000 persones tindran un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària a Badalona

El centre està ubicat a les mateixes instal·lacions del CAP Doctor Robert i garantirà l’atenció continuada i urgent


La conseller de Salut, Alba Vergés, ha inaugurat aquest divendres el nou Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Badalona que entrarà en funcionament el 18 de novembre. El centre, ubicat a les mateixes instal·lacions del CAP Doctor Robert a la plaça de la Medicina, donarà cobertura d'atenció continuada i urgent les 24 hores del dia a tota la ciutat de Badalona i als municipis de Tiana, Montgat, Alella, el Masnou, Teià i Sant Adrià de Besòs.

En total se'n beneficiaran més de 300.000 persones. La consellera ha destacat que el nou CUAP "garantirà la demanda d’atenció continuada i urgent, fora de l’horari habitual dels CAP" i resoldrà un "dèficit històric" amb el Barcelonès Nord i el Baix Maresme.

Després de visitar el centre, la consellera Vergés ha assenyalat que el CUAP de Badalona servirà per descongestionar les urgències dels hospitals de referència de la zona com són l'Hospital Municipal de Badalona i el Germans Trias i Pujol.

A més, contribuirà a millorar els fluxos assistencials a l'hivern, quan hi ha un 6% d'activitat a urgències, i millorarà la continuïtat assistencial de la població amb patologia crònica reduint les derivacions inadequades als serveis d'urgències.

En el nou CUAP, hi treballaran 24 professionals, 13 metges i 11 infermers, a banda de personal administratiu i altres perfils tècnics, A més, diferents metges de família del territori faran guàrdies al centre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article