Barcelona posarà en marxa un telèfon d'urgència per atendre casos de violència sexual les 24 hores

L'Ajuntament llença una campanya que interpel·la els homes a trencar el silenci sobre la violència masclista


L'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa un nou servei específic d'atenció telefònica d'urgència, psicològica i social, per atendre casos de violència sexual durant les 24 hores. Aquest nou servei oferirà una primera atenció i derivarà les persones ateses cap a cadascun dels serveis específics quan sigui necessari.

A banda del servei, el consistori ha preparat la campanya de comunicació ‘El present és feminista’, que interpel·la els homes a trencar el silenci sobre la violència masclista. Són tres vídeos on es pot veure com actua un home quan veu una situació de violència exercida per un altre i s'atreveix a plantar-li cara. Les situacions triades són quotidianes i realistes: uns amics que intercanvien la foto íntima d’una noia per les xarxes socials, un home que assetja verbalment una noia de nit al carrer i un pare que controla la seva dona en presència del fill comú.

Per implementar la campanya, el govern municipal ha preparat un seguit de mesures en aquest àmbit. Entre elles, es definirà un protocol de prevenció, detecció i comunicació d'agressions i assetjament sexual a les dones al transport públic, ja que el 42% de les usuàries diu haver patit tocaments.

Així mateix, l'Ajuntament definirà un model d'estands mòbils que incideixin en diferents zones d'oci nocturn de la ciutat que ja funcionen habitualment al Front marítim i a les Festes de la Mercè.També es reforçaran les actuacions dirigides a les escoles, així com a altres col·lectius, com la gent gran o les famílies. En aquesta mateixa línia, el consistori ha anunciat que també s'implementarà un programa pilot sobre violències de gènere online.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article