Avan i Club Natació Sabadell col·laboren per l'esport adaptat

Després de 3 anys de col·laboració es consolida el projecte


La Fundació del Club Natació Sabadell (CNS) i l'Associació Vallés Amics de la Neurologia (AVAN) van signar un conveni de col·laboració el passat dijous. Aquest acord, que formalitza la col·laboració que les dues organitzacions han dut a terme des de fa 3 anys, representa un pas endavant per a l'esport adaptat a Sabadell. El conveni es materialitzarà en la cessió de les instal·lacions per a l'entrenament del nou equip de natació adaptada i també es consolida la part econòmica que garantirà la continuïtat i la millora de l!equip.

El President del CNS, El Sr. Carles Ruiz Fonrodona, i el president d'AVAN, el Dr Miquel Aguilar mostraven l'alegria de seguir apostant per a l'esport adaptat conjuntament. L'equip actual el formen 12 nedadors fixes, 5 dels quals són d'entre 5 i 11 anys  que tenen discapacitats físiques o psíquiques. L'equip s'entrena un total de 4 tardes a la setmana.

L'esport és una de les activitats que permeten, d'una banda, augmentar l'autoestima, i d'altra, mantenir la salut de les persones i és un dels àmbits on la discapacitat fa anys que lluita per tenir el seu propi espai.

La col·laboració de les dues entitats va més enllà del conveni, i com a novetats que es plantegen enguany, hi ha previst engegar, de forma conjunta, un programa de captació de voluntaris que facin una funció d'acompanyament durant les jornades de competició. Un dels altres projectes que també tenen al cap les dues entitats és el d'oferir un programa d'activitats complementàries que, més enllà de la competició, assegurin tant als participants com als seus acompanyants, que les jornades esportives siguin un espai per gaudir més enllà de la competició.

El projecte a banda de ser un exemple en esporta adaptat i en la col·laboració de dues entitats també dona resultats esportius. Aquest cap de setmana tres membres de l'equip de medallistes i una nedadora participen al Campionat de Natació d'Espanya que té lloc a Sevilla. La modalitat en la qual participen és la de piscina curta per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article