El Govern es marca com a objectiu arribar a la mitjana europea de l’FP dual el 2022

L’executiu ha dissenyat una campanya de publicitat per millorar la percepció d’aquests estudis


El Govern s'ha marcat com a objectiu arribar a la mitjana europea de seguiment dels estudis d'FP en la modalitat dual l'any 2022, una xifra que implica arribar al 30% dels estudiants de segon. Actualment el percentatge està en el 20%.

Per aquest aquest motiu, el consellers d'Educació, Josep Bargalló, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han presentat aquest dilluns la campanya de publicitat 'Un gir de 174 graus', que té per objectiu millorar la percepció i ampliar el coneixement que es té de la Formació Professional Inicial, incloent-hi l'esmentada modalitat dual; la Formació Professional per a l'Ocupació de les persones aturades i la Formació Professional Contínua. El lema respon al nombre de titulacions que actualment ofereix la formació professional inicial.

Bargalló ha recordat que durant els mesos de novembre i desembre les famílies prenen decisions de centres i els alumnes de centres i estudis. “Per això és el moment d'explicitar clarament l'excel·lència de l'FP, la diversitat de l'FP en aquests 174 graus que donen resposta a les necessitats formatives i al mercat del nostre país”, ha indicat el conseller d'Educació.

Per la seva banda, Homrani ha afirmat que per al Govern, aquests estudis són “l'eina que permet formar-te i agafar les regnes de la teva vida professional, ja sigui perquè estàs a l'atur o perquè vols reorientar la teva carrera”.  A més a més, ha opinat que es tracta d'un instrument per “canviar el sistema productiu”, atès que “incideix” en el món del treball “apoderant” els treballadors i oferint a les empreses “l'oportunitat de millorar”.

La campanya, que s'ha posat en marxa aquest dilluns en mitjans de comunicació, publicitat exterior i xarxes socials, agrupa en diferents creativitats totes les variants de l'FP i s'adreça a alumnes, persones en situació d'atur, persones que poden tenir interès en fer un reciclatge formatiu, a l'empresa per fer veure els avantatges de la seva implicació en l'FP i també al conjunt de les famílies i de la societat.

S'ha fet amb actors reals per dotar-la de “més veracitat”, indiquen els seus responsables, entre els quals hi ha estudiants de dos centres d'FP de Barcelona. El Govern en destaca també la “funció social”, atès que vol promoure les famílies professionals que més necessita el mercat laboral, situar dones en les professions més masculinitzades i homes en sectors feminitzats, com el de serveis i atenció a les persones.

El Departament d'Educació ha incrementat aquest curs l'oferta d'FP amb 106 grups nous, 55 grups en FP -22 cicles de grau mitjà i 33 de grau superior- i 51 en altres ensenyaments. L'objectiu per al 2022 és superar l'oferta del 60% en FP dins dels estudis postobligatoris, que aquest curs arriba al 51%.

A Catalunya actualment es poden cursar 174 títols d'FP, de 24 famílies professionals diferents. D'aquests títols, el Govern indica que 37 són adaptacions curriculars que s'adeqüen a les noves necessitats de les empreses i del territori. Dels 174, 72 són de tècnics en cicles formatius de grau mitjà i 102, de tècnic superior.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article