Triomf veïnal per la ubicació del CAP Raval Nord a la capella de la Misericòrdia

L’acord és consensuat per l'Ajuntament, la Generalitat, el Ministeri de Cultura i la Fundació del MACBA

Les tres administracions i la Fundació del MACBA han aprovat, aquest dimecres, de forma consensuada en sessió del Consell General, l'ampliació del Museu amb una nova ubicació que unifica els espais del Covent dels Àngels i deixa lliure la capella de la Misericòrdia per a la construcció del centre d'atenció primària (CAP) del barri del Raval nord.

Aquesta era una reivindicació històrica dels veïns i dels treballadors del centre de salut, fins arribar a presentar-la al Plenari municipal a l'hivern de 2018, la primera vegada que una representant veïnal no electa ha intervingut a un ple.

Com ha destacat l’alcaldessa Ada Colau, l’acord pres avui en el marc del Consell General del Macba, “permet que el CAP finalment s’ubiqui a la Capella de la Misericòrdia, i que el MACBA pugui ampliar-se amb un nou edifici a la mateixa plaça dels Àngels”. “Ens sembla una solució satisfactòria i un bon exemple de treball entre administracions. Cal agrair a tothom que ha fet possible l’acord, als veïns i veïnes del Raval, als professionals de la salut, al MACBA, que ha abordat el debat de manera constructiva, i a les administracions i els seus equips per trobar finalment una solució”, ha afirmat Colau.

Els tràmits urbanístics que han de permetre l'ampliació del MACBA s'iniciaran de forma ràpida i hauran de permetre la unificació dels espais de l'edifici del Convent dels Àngels amb un afegit volumètric que reordenarà la plaça dels Àngels i que dotarà el museu dels metres quadrats necessaris i permetrà potenciar l'ús ciutadà de la plaça.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article