El servei territorial de pediatria del Ripollès té només un facultatiu i mig des de fa tres setmanes

L'Hospital d'Olot reforçarà la pediatria de l'atenció primària de la comarca per la falta de metges


“Crítica”. Aquesta és la situació del servei territorial de pediatria del Ripollès, on des de fa tres setmanes només compten amb un pediatre “i mig”. El gerent de l’Hospital de Campdevànol, Joan Grané, ha explicat que fins gener passat el servei tenia tres facultatius i un més en règim de mitja jornada, però fa gairabé un any un va agafar la baixa per malaltia, i fa tres setmanes un altre. 
 

Per fer front a la falta de pediatres al Ripollès, l'Hospital d'Olot i el de Campdevànol, que és el centre comarcal de referència, han arribat a un acord perquè el centre olotí col·labori amb l'atenció primària de salut del Ripollès, reforçant el servei de pediatria a la comarca davant de la falta de metges.

En un roda de premsa per anunciar l’acord i denunciar la situació al Ripollès, Joan Grané ha explicat que van intentar cobrir la primera baixa oferint una plaça, a la qual només s'hi va presentar una persona “que no la va acabar acceptant”. “La falta de pediatres és generalitzada”, ha assegurat el gerent del centre, qui ha assenyalat que durant tot aquest temps han visitat diferents centres de formació com el de la Vall d’Hebron, i han constatat que manquen facultatius que es dediquin a la pediatria.

Per parar el cop, van decidir concentrar l'atenció pediàtrica als centres d'atenció primària de la comarca on les infermeres pediàtriques feien un “triatge” per evitar col·lapsar el servei. Veient que la mesura no seria suficient, vam començar les converses amb l'hospital d'Olot. La previsió és que el servei compartit, que inclourà les tres àrees bàsiques de la comarca, es posi en marxa a partir del 15 de desembre.

Grané alerta, però, que la falta de metges en altres àrees és també alarmant a molts llocs. “Ara parlem de pediatres però no seran els únics”, afegeix.

El ple de Ripoll ja va reclamar la setmana passada a Salut a través d'una moció “mesures urgents” per resoldre la “precarietat dels serveis sanitaris“. Entre ells, la manca de facultatius a pediatria.

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article