S’activa l’Operació Fred a Barcelona: 75 places noctures per a les 1.200 persones que dormen al carrer

A Barcelona viuen al carrer un 25% més de persones que l’any passat


A Barcelona 1.200 persones viuen al carrer, un 25% més que l’any passat, però el nombre de places hivernals que l'Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dilluns són les mateixes. A Barcelona, els dies en què la temperatura baixa dels 15 graus, puja dels 30 graus o plou poden semblar pocs però no ho són.
 

Durant 285 dies a l’any (el 79% dels dies), les condicions climatològiques són difícils per a les persones que viuen al carrer. El darrer dispositiu hivernal engegat per l’Ajuntament només va obrir les 75 places que s’habiliten al carrer Llacuna perquè la temperatura no va baixar als zero graus

Durant aquests mesos d’Operació Fred, però, es van registrar temperatures inferiors a 15 graus i pluja tots els dies. “Viure al carrer és un risc tot l'any, per això des d'Arrels creiem que la solució definitiva passa per la prevenció i per impulsar polítiques i serveis que mirin més enllà del termòmetre”, asseguren a l’entitat.

Per aquest motiu, fins a finals de març, restarà obert el Centre d'Estades Breus al carrer Llacuna, amb 75 places. Aquesta mesura dona resposta al 6% de persones que dormen al carrer. Quan la temperatura arribi als zero graus, el dispositiu preveu habilitar 325 places addicionals durant uns dies; això beneficiaria un terç de les persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article