L’Observatori Contra l’Homofòbia denuncia un augment del 27% de les agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya

El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, afirma que s’ha passat de 113 incidències registrades l’any passat a 143 el 2019


L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha denunciat un augment del 27% de les agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya el 2019 en relació a l'any passat.

El president de l'entitat, Eugeni Rodríguez, ha explicat que les incidències registrades per l'Observatori han passat de 113 a 143, i s'ha mostrat “preocupat” davant la tendència de l'augment de les agressions físiques i verbals. En aquest sentit, segons els registres de l'entitat, han passat de 35 agressions el 2018 a 80 aquest any.

Rodríguez també ha indicat que novament, el grup que més incidències registra és el d'homes gais i bisexuals. En concret s'ha passat de 56 a 85 incidències registrades. El segon grup més afectat és el de les dones lesbianes o bisexuals, on s'han passat de 7 a 18 incidències.

De les 80 agressions físiques i verbals registrades a l'OCH en el que va de 2019, les físiques han passat de 16 a 38, és a dir, un 137,5% més, i les verbals han augmentat de 19 a 42, un 121% més. Davant d'aquest escenari el president de l'OCH ha reclamat una taula per abordar les violències LGTBI-fòbiques, en la qual haurien de seure el Govern, l'Ajuntament de Barcelona, els Mossos d'Esquadra i les diputacions.

L'OCH, de celebració

D'altra banda, i en el marc de la celebració de l'onzè aniversari de l'OCH, el seu coordinador tècnic, Cristian Carrer, ha explicat que l'entitat ha estat assenyalada pel Consell d'Europa (CdE) com a “referent en la lluita contra el discurs de l'odi” a Espanya, i ha afirmat que així ho va traslladar l'ens europeu a la Secretària d'Estat Contra Delictes d'Odi del Ministeri de l'Interior.

La setmana del 9 al 15 de desembre l'OCH ha programat unes jornades per celebrar l'onzè aniversari de l'entitat en què es discutirà sobre mecanismes i instruments contra l'odi, entre d'altres qüestions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article