El Govern impulsa una xarxa de mediació i col·laboració en matèria d’habitatge

‘Mediem’ serà una eina per compartir informació i experiències entre professionals de la mediació i l’habitatge per tractar d’evitar desnonaments


L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha impulsat Mediem, la primera plataforma a l'Estat de mediació i col·laboració en matèria d'habitatge entre col·legis professionals, administracions locals i entitats.

Es tracta d'una iniciativa “per a la millora de la gestió de casos de potencial desnonament emparats per la normativa de mediació”. La idea és poder fer-ho amb la creació d'una comunitat virtual que permeti compartir bones pràctiques, novetats legislatives i recursos destinats a la mediació per al manteniment de la tinença de l'habitatge de les famílies en risc d'exclusió residencial. La plataforma es va presentar aquest dilluns a Barcelona i en els propers dies es faran sessions a Girona, Lleida i Tarragona per atendre els tècnics de tot el territori.

Segons la Generalitat, l'eina comptarà amb diversos apartats que aniran creixent amb les aportacions dels professionals que hi tenen accés. Hi haurà, per exemple, una part de 'comunitat', per compartir-hi experiències, i altres apartats com 'normativa', referent a la legislació aplicable, i una agenda d'actes “d'interès”, així com també de preguntes freqüents.

El director adjunt de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, ha destacat en la presentació a Barcelona que serà una “xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge perquè siguin els professionals del sector els qui la facin créixer i comparteixin el seu saber, els coneixements i les experiències”. “Volem que sigui una eina interactiva i serveixi per enriquir la mediació”, ha dit Fornt fent una crida als assistents perquè s’hi adhereixin.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article