‘Atrapades en el gènere, fuig, fuig, fuig’, una nadala plena de reivindicacions feministes

L’escola Fructuós Gelabert de Barcelona ha fet viral un vídeo que demana amb humor unes festes més igualitàries


La tradicional nadala “Fum, Fum, Fum” s’ha convertit en un rap que reivindica amb humor unes festes més igualitàries i lliures d’estereotips de gènere. A més dels infants de l’escola, a la iniciativa s’hi han engrescat a col·laborar l’artista Rikki, del grup infantil Xiula, Elena Gadel, Mariona Castillo i Clara Peya.

“Quan et diguin que és de nenes, fuig, fuig, fuig. Quan et diguin que és de nens, fuig, fuig, fuig”, aquesta és la tornada de la nadala contra els estereotips de gènere que ha llançat la Comissió de Gènere de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Fructuós Gelabert.

La nadala és el centre d’una campanya que té com a objectiu lluitar contra els estereotips de gènere a partir de situacions típiques d’aquestes dates, com ara la tria de joguines, el bombardeig de publicitat o les tradicionals representacions nadalenques.

Reescrita i reversionada a ritme de rap, la coneguda nadala del “Fum, fum,fum” es converteix així en un clam feminista que recull els desitjos i les reivindicacions pels quals treballa la comissió.

La nadala va acompanyada d’un vídeo on es pot seguir la lletra de la cançó intercalada amb imatges que, de forma al·legòrica i divertida, intenten copsar la realitat que denuncien. El tema s’ha realitzat de forma totalment altruista i desinteressada tant per part de les famílies que formen la comissió com pels artistes que hi han prestat les seves veus.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article