La Taula del Tercer Sector participa en el l'estratègia per al desenvolupament sostenible i en la cimera europea de governs locals

També es dona a conèixer a Tarragona i a les Illes Balears per enfortir la presència al territori


La Taula del Tercer Sector va ampliant la seva presència i la seva activitat. Seguint la seva doble missió, incidir en les polítiques públiques i vertebrar i enfortir el propi tercer sector, aquesta setmana s'ha donat a conèixer a Tarragona i a les Illes Balears i ha participat en la organització d'una sessió sobre el tercer sector i els governs locals en el marc de la cimera europea dels governs locals. La Taula també ha estat participant en l'elaboració de la proposta d'Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya que marca l'horitzó a assolir el 2026 i s'ha sumat a la campanya "Barcelona 2010, capital mundial del donant de sang".

Participació a la proposta d'Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya

Es va presentar, el passat 25 de Febrer a l'Auditori AXA de Barcelona, l'Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya. La Taula del tercer sector ha estat present al Consell Consultiu que l'ha elaborat. La proposta gira entorn tres grans àmbits d'actuació: l'economia, el medi ambient i el sistema social. És en aquest darrer, centrat en les polítiques socials i l'enfortiment de l'organització social, on la Taula ha tingut un pes destacat.

Després de realitzar un treball intern amb les federacions que la formen, la Taula ha fet constar que la construcció del nou sistema català de serveis socials com a quart pilar de l'Estat del Benestar es troba en una fase inicial i, per aquest motiu, no es poden rebaixar les intencions. En un altre sentit, va reclamar l'aplicació d'unes polítiques que redueixin realment les desigualtats abismals entre els hemisferis Nord i Sud.

A la presentació de la proposta el director general, Toni Codina, va oferir una conferència sobre la importància del sector associatiu en el desenvolupament sostenible.

Presència en la Cimera Europea de Governs Locals

La Taula del Tercer sector té l'objectiu d'incidir en les polítiques públiques. És per aquest motiu que es va fer present a la cimera europea de governs locals organitzant una sessió que tractava la relació dels governs locals i la tasca del tercer sector. Amb l'objectiu d'afavorir la inclusió social la sessió duia per títol "La complementarietat del Tercer Sector Social i els governs locals en les polítiques d'inclusió social", i es va celebrar a l'Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet. Hi van assistir 200 persones relacionades amb el tercer sector i la classe política d'arreu d'Europa i el resultat es valorar com a positiu. La presidenta de la Taula va ser una de les encarregades de presentar la sessió i Toni Codina, director general, va realitzar una intervenció en la qual va posar de manifest el valor afegit del Tercer Sector en la prestació de serveis públics.

Augmentant la presència al territori

La Taula continua treballant per fer-se present a tot el territori, i així, assolir l'objectiu d'enfortit el tercer sector a través de la plataforma de tercer nivell. La Taula es va presentar el 16 de febrer a Tarragona, i el 23 a les Illes.

La presidenta de la Taula, Àngles Guiteras, i el director general, Toni Codina, van participar a un col·loqui organitzat per l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tarragona. La Taula va presentar la missió, els objectius i el seu funcionament i també la Guia de Clàusules Socials i l'Anuari del sector. El col·loqui el van organitzar l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Hi van assistir diferents representants polítics.

El 23 de febrer la presidenta i el director general van participar a un acte el Caixafòrum de Mallorca en el qual es va repetir el guió del col·loqui organitzat a Tarragona. Després d'explicar el sentit i l'activitat de  la Taula, amb la presència de 60 persones, entre les quals, representants del tercer sector i de la classe política, es va celebrar un dinar per intercanviar impressions.

La Taula valora positivament aquestes accions perquè, permeten connectar amb tot el territori català i enfortir el seu pes representatiu i també permet connectar-se amb el tercer sector de la resta de l'estat espanyol.

L'adhesió a la campanya "Barcelona 2010, capital mundial del donant de sang"

Barcelona acollirà enguany el Dia Mundial del Donant de Sang. El passat 22 de febrer es va presentar les activitats que giraran al voltant d'aquesta data. La Creu Roja, membre de la Taula, i la resta d'entitats i organitzacions que impulsen el Dia Mundial del Donant de Sang han marcat el col·lectiu d'adolescents i joves com el principal actiu a convèncer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article