Quan la viticultura es converteix en una professió per als joves migrants sols

13 joves finalitzen la formació d'aprenent de viticultura de la Fundació Mercè Fontanilles, i 11 aconsegueixen un contracte laboral


11 joves, d’entre 17 i 20 anys migrants sols tutelats i extutelats, han aconseguit feina en empreses de l’Alt Penedès després de realitzar el curs d’Auxiliar de Viticultura del Punt Formatiu per a beneficiaris del programa Incorpora Jove de La Caixa gestionat per la Fundació Mercè Fontanilles.

Aquesta formació a mida, que ha estat dissenyada per la Fundació Mercè Fontanilles en col·laboració amb l’Associació de Viticultors del Penedès i l’escola de poda Innovi, ha facilitat que aquests joves s’hagin format en les tasques de poda de la vinya seguint un complet itinerari de 250 hores de formació teòrica, pràctica i de competències transversals.

Tal com recull l’entitat, tots els joves “manifesten sentir-se molt contents”, tant per l’experiència com per la seva inserció laboral, que té lloc en set empreses (vinyes o bodegues) de la comarca de l’Alt Penedès, entre les quals hi ha Gramona i Sumarroca.

La formació d’Aprenent de Viticultura els ha instruït en el cultiu de la vinya i principalment en les diferents tècniques de la poda, imprescindibles per garantir una bona collita anual. A més, en el vessant de la preparació tècnica, els joves també s’han tret el carnet de carretoner com a eina complementària. Amb les competències transversals, s’han treballat en profunditat qüestions que intervenen a l’hora de treballar en la vinya com el treball en equip, la iniciativa i l’organització.

Gràcies a la seva contractació, els joves podran gaudir del permís de treball, ampliant així el permís de residència que actualment ja disposen. Per facilitar l’assistència als seus llocs de treball, també es traslladaran a viure a la comarca de l’Alt Penedès.

Per la seva banda, els empresaris, que han pogut comprovar l’esforç i el compromís dels joves durant el període de pràctiques no laborals, es mostren “molt satisfets” pel fet de poder-los contractar, fent encaixar la formació dels nois amb la demanda de treballadors que tenen les empreses de la zona i contribuint a la inclusió social dels joves.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article