‘Som com som’, la rumba de Los Manolos que clama per la dignitat de la gent gran amb deteriorament cognitiu

La cançó, impulsada per la Fundació Catalunya la Pedrera, s’ha gravat amb els participants d’un projecte d'estimulació de memòria i salut


El grup de música Los Manolos han presentat aquest dijous a la Pedrera la rumba ‘Som com som’, una cançó que clama per la dignitat de les persones grans amb deteriorament cognitiu, com dèficits de memòria, o persones amb Alzheimer o Parkinson.

La rumba, impulsada per la Fundació Catalunya La Pedrera i que ha comptat amb la col·laboració dels participants del programa REMS (Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut) que desenvolupa l’organització, incorpora missatges sobre com volen ser tractades per la societat les persones amb deteriorament cognitiu.

No infantilitzar-los, incloure’ls en les converses, o que se’ls doni temps per pensar o reaccionar són alguns dels aspectes que aquest col·lectiu reclama, i que ara dona a conèixer la rumba escrita pel mític grup de rumba Los Manolos.

“Desitgem un llarg recorregut a totes les vostres reivindicacions, que siguin escoltades i respectades per la ciutadania”, han expressat Los Manolos des de dalt de l’escenari, just abans de presentar la cançó.

Durant la presentació, que ha estat una sorpresa per posar el punt i final a la festa de Nadal REMS que cada any uneix a participants del programa dels diferents Espais Socials de la Fundació Catalunya la Pedrera, també s’ha donat a conèixer el videoclip de la cançó, en el qual han participat diverses persones del programa. Un treball que seguirà a partir de gener, ja que la Fundació té previst treballar la coreografia de la rumba amb escoles i entitats, dels 17 pobles i ciutats on hi ha Espais Socials. Així mateix, pel Dia Mundial de l’Alzheimer 2020 es farà una flashmob als municipis.

El projecte REMS ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones grans amb graus lleus o moderats de malalties neurològiques com Alzheimer o Parkinson, ictus o dèficits de memòria propis de l’envelliment, a través del treball físic, cognitiu i de socialització per preservar les seves capacitats el màxim temps possibles.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article