El 19% dels menors de vuit anys fan servir pantalles entre una i dues hores al dia, el doble del que aconsella l’OMS

El 80% dels pares saben que mòbils i tauletes afecten la visió del menor, segons un estudi del Col·legi d'Òptics Optometristes de Catalunya


El 19% dels menors de 8 anys fan servir pantalles entre una i dues hores al dia, el doble del que aconsella l'Organització Mundial de la Salut.

A més, el 80% dels pares saben que mòbils i tauletes afecten la visió del menor. Aquests són alguns dels resultats de l'enquesta que ha fet el Col·legi d'Òptics Optometristes de Catalunya entre 1.105 infants de l'Estat.

Un de cada tres nens utilitza el mòbil o la tauleta diàriament. Aquests percentatges d'ús, a més, es veuran incrementats durant les vacances de Nadal. Un de cada deu nens menja sovint mirant una pantalla. Els experts recomanen que els menors de dos anys no utilitzin mòbils o tauletes, no només per la seva visió, sinó també perquè pot provocar problemes en el seu desenvolupament.

Una altra de les dades de l'enquesta és que el 5,3% dels menors de vuit anys se'n va a dormir amb la seva tauleta o mòbil uns quants dies a la setmana, perjudicant així el seu temps de descans. El 8,8% dels nens entre quatre i vuit anys vol un regal digital, i el percentatge puja als 12,8 en els infants de set a vuit anys. El 13,8% dels nens d'entre cinc i vuit anys rebrà un regal d'aquest tipus aquest Nadal.

La recomanació dels experts és que els nens entre dos i cinc anys utilitzin pantalles una hora com a màxim al dia, i els més grans no passin de les dues hores i que el seu ús no sigui continuat. La prevalença dels problemes visuals s'ha incrementat substancialment en els últims cinc anys associada a l'ús intensiu de pantalles des d'edats molt precoces.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article