Joventut forma el personal d'ajuntaments, instituts i instal·lacions juvenils per a l'abordatge de les violències masclistes

16 ajuntaments elaboraran protocols de prevenció de violències masclistes i sexuals en l'oci nocturn


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va donar el tret de sortida a les diferents accions formatives per prevenir les violències masclistes entre els i les joves amb la campanya #Malamente.

Amb l’obectiu de continuar impulsant les accions de prevenció i abordatge de les violències masclistes en l’àmbit social i comunitari en material de joventut, la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Joventut assessoraran 16 ajuntaments perquè elaborin protocols de prevenció de violències masclistes i sexuals en l’oci nocturn.

A més, també s’han dut a terme formacions als treballadors i treballadores de 20 Albergs de Xanascat sobre el protocol per la detecció i abordatge de les violències masclistes i diverses formacions als professionals que treballen amb adolescents i joves a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l’Ebre, Navarcles, Centelles, Cambrils, Olot, les Borges Blanques, Manresa i Tremp. A partir del gener començaran tallers a 1800 alumnes d’Instituts d’Educació Secundària de tot Catalunya per reduir els comportaments, les actituds i els valors masclistes de les persones joves.

Protocols de prevenció de violències masclistes i sexuals en l’oci nocturn

Joventut assessorarà 16 ens locals de Catalunya (ajuntaments, consells comarcal o altres ens supramunicipals) amb menys de 35.000 habitants perquè elaborin protocols específics de prevenció de violències masclistes i sexuals en l’oci nocturn, en aquest sentit S’acompanyarà als ens locals en el procés comunitari d’abordatge de les violències masclistes en entorns d’oci..

L’objectiu del programa és contribuir a generar espais d’oci nocturn segurs i lliures de violències masclistes, donant una resposta institucional des d’una lògica comunitària. Es tracta, doncs, de fer efectiu el dret de les dones a eradicar la violència masclista i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, així com eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Per territori, seran 4 els ens locals de l’àrea metropolitana de Barcelona; 2 a la Catalunya Central, 3 a les comarques de Girona, 3 a les comarques de Lleida, 2 a la zona de Tarragona i 2 a les Terres de l’Ebre.

Tallers de prevenció de violències masclistes a instituts

Els tallers estan adreçats a joves d’entre 15 i 18 anys que cursen ESO, Batxillerat i Cicles Formatius amb l’objectiu de reduir els comportaments, les actituds i els valors masclistes de les persones joves. Per tal d’assolir l’objectiu s’ha fet un treball conjunt entre el centre educatiu, el professorat, l’alumnat i les famílies.

Al mes de gener començaran els tallers a un total de 59 grups aula, que es dinamitzaran a través d’eines com el vídeo-fòrum, el debat en grup, el teatre, el dibuix, etc. Es formaran un total de 1.800 alumnes per curs escolar, mitjançant tres tallers de dues hores.

A més, la “Guia d’activitats per a la prevenció de les violències sexuals” de la campanya #Malamente s’ha enviat als Ajuntaments i Consells Comarcals, centres educatius i Instituts d’Educació Secundària de tot el país.

Formació a la Xarxa d’Albergs de Xanascat

Paral·lelament, s’ha format els treballadors i treballadores de 20 Albergs de la xarxa  d‘Albergs de Xanascat en el protocol per la detecció i abordatge de les violències masclistes, perquè aquests coneguin les diferents situacions susceptibles de ser considerades expressions de violència masclista que es puguin donar en el context dels albergs i estar familiaritzats amb el protocol per implementar les accions que cal portar a terme en cada cas.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article