Unes 150 persones signen un manifest en contra del tancament del P3 a l’escola Balandrau de Girona

Afirmen que són “l’escola amb més demandes de preinscripció de la ciutat” i per això no entenen la decisió d'Educació


Unes 150 persones han signat un manifest en contra del tancament de P3 a l'escola Balandrau del barri de Domeny de Girona de cara al proper curs. La setmana passada les famílies van rebre la notificació per part de la direcció del centre de la previsió del Departament d'Educació sobre el tancament. Aquest dilluns al vespre les Famílies van celebrar una assemblea per consensuar un manifest que ja han signat tots ells i demanen que la ciutadania el firmi a través de la pàgina web. En el text, afirmen que el Balandrau és “l'escola amb més demandes de preinscripció de la ciutat” i per això creuen que Educació vol utilitzar-los “per al titular d'eliminar barracons a Catalunya”.

A més, les famílies destaquen que el centre compta amb un projecte educatiu "diferent i singular" que s'inclou en la línia d'Escola Nova 21. L'escola està formada per diversos mòduls prefabricats i fa nou anys que es va obrir. Aquest 2020 sortirà la primera promoció d'alumnes que ha fet la seva escolarització completa al centre.

Ara, les famílies tenen por que Educació opti per tancar-la definitivament.Tot i així, en el manifest denuncien que no es pot justificar el tancament de l'escola al barri de Domeny perquè aquest barri “pràcticament ha duplicat la densitat bruta de població des de 2005”. Per això creuen que “l'argument no pot ser demogràfic”.

En l'assemblea celebrada aquest dilluns al vespre hi van participar les famílies d'alumnes del centre, alguns pares que volien matricular els seus fills a P3 el curs vinent, associacions de veïns i també alguns partits polítics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article