27 persones grans amb ceguesa i que viuen soles comparteixen un ‘Nadal en Família’

L’ONCE organitza la vintena edició de la trobada per pal·liar la solitud, on s’organitzen activitats i dinàmiques de grup


Entre el 22 de desembre i el 2 de gener, 225 persones amb ceguesa i discapacitat visual greu més grans de 55 anys, 27 d’elles catalanes, participaran a les vacances socials ‘Nadal en Família 2019’. L'ONCE els financia gran part del cost total del viatge i ajuda, així, a aquelles persones que no disposen de companyia familiar amb la qual compartir aquestes festes o que es troben en situació de major necessitat social. Aquest any, la trobada serà a l'Hotel Carles I de Benidorm.

D’aquesta manera, un equip de l'ONCE, format per nou monitors i un coordinador, serà el responsable d'ocupar el temps lliure d’aquestes persones amb un programa d'activitats que inclou des d'actuacions de teatre i música, festes de disfresses, un pessebre vivent, dinàmiques de grup, mindfulness, entre altres, fins a excursions que recorreran els punts d'interès turístic, com Vila Joiosa o la capital d'Alacant.

El programa preveu la realització d'activitats tals com pilates, ioga, classes de ball, jocs de taula, bingo –que tanta acceptació compta entre el col·lectiu sènior– i actuacions musicals, amb sopars i esmorzars especials per als dies més significatius i la Nit de Cap d'Any.

Encara que la major part dels assistents procedeixen de les demarcacions de Madrid i Catalunya, hi haurà participació de la resta d’autonomies. El 26 de desembre el director general Adjunt de Serveis Socials, Andrés Ramos, juntament amb el director de Promoció Cultural, Atenció al Major, Joventut, Oci i Esport, Ángel Luis Gómez, visitaran aquest grup per compartir amb ells unes hores i desitjar-los de part de tota la Institució els millors desitjos.

Contra la solitud

Aquesta és la vintena edició del programa de vacances socials que organitza l'ONCE, dirigit exclusivament al període de Nadal, la primera destinació del qual va ser El Port de Santa María (Cadis), on es realitzaria durant diversos anys seguits. Altres destinacions han estat Fuengirola (Màlaga), Benidorm i Calp (Alacant) o Almuñécar (Granada), entre altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article