L’obrador pioner de pasta i pizza ecològiques que també vetlla per la inserció laboral

Deu persones amb discapacitat treballen en aquesta iniciativa de la Fundació Ramón Noguera


La Fundació Ramon Noguera ha posat en funcionament, a les seves instal·lacions de Girona, el nou obrador d’Aliments Onyar, que dona feina a una quinzena de persones, una desena de les quals amb discapacitat.

Es tracta de l’únic obrador d’alimentació ecològica productor de pasta i pizza fresques a Catalunya, segons apunta l’entitat. Pepita Perich, directora-gerent de la fundació, explica que l’aposta per aquest projecte social es basa en què és una línia amb un potencial creixement que podrà permetre assolir més llocs de treball per al col·lectiu. “Aquest ha de ser el punt de partida del creixement tant en vendes com, sobretot, en la consolidació i creixement en ocupació de persones amb discapacitat”, ha destacat la directora.

Amb aquest objectiu de creixement s’han impulsat dues grans accions: d’una banda, s’ha invertit en un nou obrador amb més capacitat per poder assolir un gran creixement a nivell de producció, i d’altra banda, els permetrà donar a conèixer i potenciar Aliments Onyar amb una nova imatge.

El nou obrador, que substitueix el que ja hi treballava a Quart, està ubicat a les instal·lacions del polígon Mas Xirgu de Girona, on el Grup Fundació Ramon Noguera té ubicada la seu central. La inversió en el nou obrador ascendeix als 800.000 euros, en unes instal·lacions que ocupen una superfície d’uns 800 m2 . El projecte s’ha finançat amb fons propis i ha comptat amb la col·laboració d’administracions locals i autonòmiques, i d’altres organitzacions, amb un cofinançament del 30%.

Inserció laboral

El 2012, la Fundació Onyar-La Selva, entitat social nascuda a Quart amb la finalitat d'integrar social i laboralment persones amb discapacitat, va iniciar la producció i comercialització d’aliments ecològics com una via d'inserció laboral d’aquest col·lectiu. El 2017, aquesta entitat es va integrar al Grup Fundació Ramon Noguera, que va passar a gestionar l'activitat de l’obrador amb l’objectiu de creixement i expansió del projecte d'alimentació ecològica, com una línia estratègica de futur per augmentar i mantenir llocs de treball per a persones amb discapacitat.

Actualment, l’activitat d’alimentació ecològica ocupa una plantilla de 15 persones, 10 de les quals amb discapacitat. Des de l’inici el 2012 fins a dia d’avui s’ha doblat la producció i anualment s’estan produint un volum de 45.000 kg de pasta i pizza, mentre que la projecció és incrementar-la en un 50% en el curt termini.

Nova imatge

Una altra de les accions que s’ha portat a terme per ajudar al creixement del projecte és el canvi de la imatge, que s’ha treballat a partir de la renovació del logotip, la creació de l’eslògan ‘Tasta la Vida!’ i una nova imatge que transmet els valors i característiques del projecte i del producte. En aquest sentit, la marca Aliments Onyar va acompanyada de les paraules Eco & Social, els dos trets més destacats del seu projecte. Així mateix, el nou packaging també té en compte la sostenibilitat, reduint en un 37% l’ús de plàstics de les bosses de pasta i pizza.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article