La Ciutat dels Somnis obre les portes a un entreteniment sostenible i conscient

La cita hereva del Festival de la Infància mostra als petits la importància de tenir cura del planeta a través de jocs


La tercera edició de la Ciutat dels Somnis, successora de l'històric Festival de la Infància, convida la canalla a jugar i divertir-se tot fent pedagogia.

La sostenibilitat ambiental o els valors positius de l'esport són protagonistes d'una cita nadalenca que vol mostrar, a través dels jocs, la importància de tenir cura del planeta d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per l'ONU. A la Fira de Montjuïc, la Ciutat dels Somnis es desplega com una petita ciutat imaginària amb més de 120 activitats, com un supermercat on comprar de forma sostenible, una llar d'infants, un veterinari o un estany contaminat amb plàstics que els nens i nenes poden contribuir a netejar. Hi ha també espai pels esports i un circuit urbà de patinet on s'introdueix els conductors en les normes bàsiques de circulació i civisme.

La Ciutat dels Somnis va obrir portes divendres passat i es pot visitar fins el 4 de gener, amb l'excepció dels dies 31 de desembre i 1 de gener, que romandrà tancada. L'any passat aquest saló va rebre 25.000 visitants.

L'espai segueix dedicat a l'oci infantil i el món de la joguina coincidint amb les dates nadalenques, però l'accent pedagògic i de difusió de valors és cada cop més marcat. La conscienciació i el respecte cap al medi ambient són temes recurrents en les més de 120 activitats a l'abast dels nens i nenes. Administracions públiques com l'Ajuntament de Barcelona o la Diputació de Barcelona, ens com el Port de Barcelona i diferents empreses presents fan les seves propostes enfocades en aquest sentit.

A l'estand del Port, per exemple, els petits han de col·laborar a buidar una piscina plena de plàstics contaminants, per conscienciar la canalla sobre els riscos de la contaminació dels mars. Al de la cadena de supermercats, se'ls convida a comprar (fictíciament) de forma conscient i responsable.

Les activitats pedagògiques es fan sempre mitjançant el joc, i n'hi ha de tant diverses com un 'scape room', tallers de cuina, un karaoke o un circuit urbà de patinet i patinet elèctric. En aquest cas, l'equip de monitors de Tècniques de Conducció i Control (TCC) il·lustren petits i grans en la normativa vigent així com en la pràctica de la conducció d'aquests vehicles. “Els fills ho agafen de seguida, però els pares també haurien de tenir una mica d'educació vial perquè a la seva generació encara no hi havia aquests serveis (patinet)”, comenta Abel Garcia, de TCC.

Diversos visitants de la Ciutat dels Somnis celebren aquest to més didàctic del saló. “Abans era més lúdic, i ara és lúdic i de regeneració i d'intentar salvar el planeta, que és el que finalment hem d'acabar fent”, es felicita l'Albert, acompanyat del seu fill Pol. L'Aida també valora que s'hagi “introduït el tema del reciclatge i la sostenibilitat” i també la qüestió dels oficis, “coses que costa d'explicar als nens”.

Efectivament, la cita també convida la canalla a descobrir a què es volen dedicar quan siguin grans, tot i que molts prefereixen fer cua a les múltiples activitats poliesportives que els depara una àmplia extensió del recinte, amb pistes del FC. Barcelona, el RCD Espanyol o la Federació Catalana de Futbol, entre altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article