Els pediatres de Salt demanen a Salut que contracti nous metges per substituir la manca de personal

Els professionals afirmen que en menys de mig any l'equip patirà tres baixes que no seran reemplaçades


L'equip de pediatria de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Salt (Gironès) ha demanat al Departament de Salut que contracti nous metges per substituir les baixes que s'han produït a l'equip en els últims mesos. Els professionals afirmen que des del setembre hi ha una metgessa menys que no ha estat substituïda i això ha comportat un augment d'hores extra per la resta de personal.

A més, a mitjans de novembre una altra persona va agafar la baixa i no ha estat coberta i es preveu que aquest febrer marxi una altra metgessa. Segons els professionals, això comporta que s'hauran de repartir els més de 3.000 pacients que porten aquestes tres persones entre els que queden, assumint un 50% més de la càrrega assistencial actual.

Alhora, denuncien que el Departament no recompensa l'increment de la cartera de pacients. També han retret que el Govern alguns dels acords pactats durant la última vaga que van convocar els metges.

Per tot això, demanen que es contractin els metges que calguin per substituir les baixes i que, en cas que no trobin nous pediatres, recompensin econòmicament l'equip que queda per l'augment de pacients que suposa. També volen que es faci un estudi per conèixer quin grau de càrrega assistencial hi ha a l'ABS de Salt.

Per últim, volen que Salut garanteixi el compliment dels dos terços de jornada dedicats a l'assistència i el terç restant poder-lo dedicar a estudis relacionats amb el lloc de treball. Els pediatres han demanat la creació d'un protocol que derivi als pacients en un metge o un altre en funció del motiu de la consulta i que es nomeni un responsable de l'àrea de pediatria per garantir el bon funcionament administratiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article