Barcelona aglutina en una única targeta moneder els ajuts econòmics que atorguen els serveis socials

La iniciativa vol simplificar el procés burocràtic de la concessió de prestacions i reduir l'estigmatització cap a les persones usuàries


L'Ajuntament de Barcelona aglutinarà en una única targeta moneder els ajuts econòmics que atorguen els Serveis Socials municipals. L'objectiu és simplificar el procés burocràtic en la concessió de prestacions, d'una banda, i de l'altra, reduir l'estigmatització cap a les persones usuàries i potenciar-ne l'autonomia.

La nova targeta, anomenada Barcelona Solidària, es podrà utilitzar per comprar productes que cobreixen necessitats bàsiques com són aliments, roba, calçat o material escolar, i en qualsevol establiment que tingui datàfon.

També es podran fer pagaments de matrícules docents, rebuts i altres tipus d'abonaments. La targeta, que es començarà a desplegar en les properes setmanes, gestionarà d'entrada uns 19 milions d'euros i preveu arribar a 16.000 famílies.

La targeta simplifica en una de sola fins a tres tipus de documents que s'han fet servir fins ara, com són la targeta del Fons d'Infància, l'actual targeta d'alimentació i la B-MINCOME (un projecte pilot de suport municipal d'inclusió). D'aquesta manera, es vincularan en un únic punt tots els ajuts econòmics que es concedeixen a la mateixa unitat familiar, ja sigui des dels Serveis Socials municipals o bé des d'altres entitats d'atenció social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Gemma Betbese Barcelona
1.

Em sembla molt be aquesta nova iniciativa, pero no es parla dels ajuts per la Dependencia, que no arriben mai i els tranits son eterns, com per exemple a els malalts d’Alzheimer, d’aixo no en parlen mai!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article