USTEC-STEs porta carbó al Departament d’Educació i exigeix més inversió en els nous pressupostos

El sindicat majoritari i la CGT asseguren que l’esborrany d’inversió per al proper any és “lamentable” i no reverteix les retallades


El sindicat majoritari de l’ensenyament USTEC-STEs i la CGT han portat carbó al Departament d’Educació i han exigit, a les portes de la conselleria, més inversió en els nous pressupostos. “L’esborrany dels pressupostos del 2020 ens sembla lamentable. Maltracten l’educació pública i els seus treballadors”, ha etzibat el portaveu del sindicat de professors, Ramon Font.

Els professors han començat el primer trimestre de l’any mobilitzant-se i reclamen el retorn de les condicions de treball i una millora que “només pot venir de la mà d’un augment de recursos”. “De moment, els Reis de l’Orient han portat carbó a les polítiques d’Educació del conseller Josep Bargalló”, ha asseverat Font. De fet, el portaveu ha qualificat la mesura pressupostària de “sadisme institucional”.

A l’USTEC-STEs argumenten que la proposta de pressupostos, “que només augmenta 200 milions d’euros els darrers comptes aprovats”, manté les retallades, “que havien de ser excepcions i que incompleixen sistemàticament la LEC, que marca una inversió d’un 6% del PIB”. Es mostren sorpresos que aquest és ja el setè any consecutiu en què no es reverteixen les retallades que va patir el sector.

Entre altres, el sindicat majoritari i la CGT reclamen la recuperació de l’horari lectiu, la derogació de la reforma curricular de la Formació Professional, la retirada del decret de plantilles i l’increment del personal laboral i de suport educatiu, entre altres mesures. I alerten que, si no es replanteja la inversió en educació, no descarten fer vaga i “mobilitzacions continuades” per demanar la dimissió del conseller.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Arnau Barcelona
1.

Hola, al titular només anomeneu el sindicat USTEC·STES, però el sindicat CGT Ensenyament també hi hem participat, ens podeu afegir? Moltes gràcies

  • 0
  • 0

Comenta aquest article