Més de 20.000 persones han participat a les activitats del Centre LGTBI de Barcelona durant el seu primer any

L’espai és el primer equipament municipal que oferirà un programa d’acompanyament personalitzat a persones trans


Fins a 20.656 persones han participat de les activitats del Centre LGTBI de Barcelona durant el primer any de funcionament. L’equipament ha acollit 503 activitats des de la seva inauguració, el passat 19 de gener del 2019, i ha aprofitat aquest dijous per fer balanç.

En total, l’espai ha programat 63 activitats a través de diversos cicles d’activitats, la qual cosa representa un 12,5% del total de la programació. Alhora, les entitats residents han estat les organitzadores del 42% dels actes, mentre que el 45,5% restant han anat a càrrec d’entitats que no estan ubicades al mateix equipament.

En total, més de 50 entitats han desenvolupat activitats al centre, que ha esdevingut, segons els seus promotors, “un espai obert a tot el moviment LGTBI de la ciutat, i també a altres col·lectius socials i projectes comunitaris que han volgut fer-hi alguna activitat oberta a tota la ciutadania”.

La tipologia d’actes ha estat d’allò més diversa: reunions, trobades, jornades, conferències, xerrades, projeccions audiovisuals, entre altres, amb una assistència mitjana de 50 persones per esdeveniment. L’activitat amb major afluència de públic, que va acollir fins a 9.000 persones, va ser la jornada de portes obertes amb què es va presentar l’espai a la ciutadania l’any passat. La segona posició l’ocupa la concentració ciutadana, d’un miler de persones, que va tenir lloc després de l’atac feixista del 26 de gener.

A més de les activitats, el Centre LGTBI també fa una tasca d’informació i assessorament. Aquest any, el Servei d’Informació i Dinamització ha rebut 3.158 peticions d’informació, presencialment (48%) i telemàticament (52%). Prop del 10% d’aquestes sol·licituds han estat derivades al Servei d’Acollida perquè requerien d’una atenció individualitzada per part de professionals. Altres peticions recurrents han estat les relacionades amb el funcionament del Centre i les seves activitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article