Activitats pel Dia Internacional de la Dona a Vic

Un ventall d'iniciatives per reivindicar la igualtat d'oportunitats

  • Moment de la presentació
    Moment de la presentació
  • Cartell del Dia de la Dona de Vic
    Cartell del Dia de la Dona de Vic

Es va presentar, ahir a Vic, el programa d'activitat del Dia Internacional de la Dona. La presentació ha anat a càrrec de Gràcia Ferrer, regidora de dones de l'Ajuntament de Vic, i també hi han participat Núria Muñoz, tècnica d'igualtat, i diferents representants de les d'associacions i institucions que han participat en l'elaboració d'un programa variat i de qualitat. La regidora ha destacat que s'ha fet un treball transversal interdepartamental i que han teixit col·laboracions amb la societat civil i les institucions de la ciutat. Els actes comencen el proper 4 de març amb l'obre de teatre "Paraules d'avui".

A banda de l'obre de teatre, que acabarà amb un col·loqui entre els assistents, destaquen la conferència “Mortes per violència de gènere a Mèxic i Centre Amèrica: una realitat llunyana?”, que organitza la Universitat de Vic (UVic) amb el suport de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB) i que anirà a càrrec de Patsilí Toledo Vázquez, la conferència “Dones i repressió franquista, una memòria oblidada”, a càrrec de Montse Armengou, periodista i directora de documentals històrics de TV3, l’exposició “Dones d’empresa”, la projecció del film "La jove de la perla de Peter Webber", que impulsa l'Escola d'Adults Miquel Martí i Pol.

L'acte central serà la conferència “Cinc generacions de dones”, a càrrec de la poetessa i novel·lista, Núria Albó, que organitza, a la seva delegació territorial a la Catalunya Central, l'Institut Català de les Dones (ICD). Serà el 8 de març'a les set de la tarda.

Es tracta, doncs, d'una altre proposta de les moltes que es faran arreu del territori català per tal de reivindicar la igualtat entre homes i dones i contribuir a l'enfortiment del paper de la dona en una societat que encara té molt recorregut a fer en aquest sentit.

Podeu trobar més informació, i baixar-vos el programa en format pdf, a la web de l'Ajuntament de Vic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article